svestrana gurmanica

Bivša urednica Playboya zamijenila redakciju kuhinjom: 'Osjećala sam se kao crna ovca'

Foto: Petar Glebov/Pixsell
Foto: Promo
Željka Klemenčić
Foto: RTL
Željka Klemenčić
Foto: RTL
Željka Klemenčić
Foto: tomislav miletić/pixsell
Foto: Petar Glebov/Pixsell
25.10.2019.
u 11:56
Nakon dvije i pol godine svestrana Željka Klemenčić odlučila se vratiti u žiri kulinarskog showa "Tri, dva, jedan – kuhaj!".
Pogledaj originalni članak

Velika ljubiteljica hrane i gurmanka Željka Klemenčić nakon dvije i pol godine vratila se na mjesto člana žirija kulinarskog showa "Tri, dva, jedan - kuhaj".

Isprva je kuhanje bio hobi, ali tijekom vremena poprilično joj je odredio način života – strast je postala biznis. Nekoć studentica komparativne književnosti i rusistike pa urednica magazina "Playboy" oduvijek je imala veliku želju ići dublje u svijet gastronomije. Doduše, turbulentan život urednice doveo ju je do toga da je cijele dane provodila u redakciji i nije stigla kuhati, a kantice s ručkom postale su njezina svakodnevica.

– Nisam bila zadovoljna činjenicom da cijeli svoj dan ostavljam u redakciji, shvatila sam da beskonačna količina teoretiziranja o hrani ne vodi nikamo, da stvari koje gledam, čitam i konzumiram nemaju veze s onim što radim. Počela sam se osjećati kao crna ovca u firmi, išla bih na posao i nosila sa sobom dvije vreće stvari i hrane, kao da se selim – rekla je Željka o svojim danima u Playboyu za 24 sata.

Priznala je, među ostalim, da je kao djevojčica bila bucmasta i oduvijek je htjela popraviti svoje tijelo i brinuti o zdravlju, a educiranje o kuhinji i prehrani činilo se kao idealni način da to i ostvari. U mlađim danima bavila se gimnastikom i tenisom, a sada je te aktivnosti zamijenila jogom i trčanjem.

Prvi posao koji je radila bio je branje rajčica i paprika tijekom sezone, a ubrzo je započela novinarsku karijeru i honorarno je radila za "Radio Vinkovci". U redakciji "Playboya" provela je deset godina, ali je dala otkaz zbog nedostatka slobode, rekla je svojedobno. Nije joj bio problem napustiti posao urednice u magazinu jer je gastronomiju pretvorila u biznis.

Foto: RTL
Željka Klemenčić

– Mene zanima nešto što nije naslikavanje restoranske hrane, elitistički snoberaj, populističko pretiskivanje istih recepata unedogled. Kiosci i internet zatrpani su lošim receptima i ako želiš načeti bilo koju ozbiljnu temu vezanu za hranu, nemaš mjesto gdje bi je mogao potražiti – objasnila je jednom prilikom te okupila istomišljenike i započela s gastromagazinom "Mrvica".

Nije se pojavljivala na televizijskim ekranima dvije i pol godine jer je početkom ožujka 2017. rodila prvo dijete svojem partneru Gordanu Zečiću, inače bivšem uredniku Playboya. Od ove godine ponovno se druži u studiju s Tomislavom Špičekom i Ivanom Pažaninom.

USUSRET VELIKOM KATOLIČKOM BLAGDANU

Simona Mijoković: 'Djed Božićnjak' sotonsko je djelo, a svoju djecu ne darujem na dan Božića

- Moja djeca ne vjeruju u postojanje "Djeda Božićnjaka". To je sotonsko djelo i sigurno znam da svoj život, roditeljstvo i odgoj želim graditi na stijeni Isusa. Ta stijena neće se nikada srušiti. A kada je nešto sagrađeno na pijesku, na lažima, kad tad će se srušiti. Moja djeca znaju da je "Djed Božićnjak" lažac i da ne postoji. On je čak i kradljivac, uzima sve ono što Božić uistinu jest, rođenje Isusa Krista. Uzima kroz nametnutu kupovinu, a što je lažni privid sreće - istaknula je za Večernji list Simona Mijoković.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
13:38 25.10.2019.

Sviđa mi se jako.... jedna od rijetkih svestranih i pametnih žena. Respect.