BROJNE POHVALE

Cindrić i Lokas o 'Nestalima': 'Moramo razumjeti branitelje, bili su u užasno stresnim situacijama'

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Zagreb: Joško Lokas i Marko Cindrić u podcastu Samira Mile
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Zagreb: Joško Lokas i Marko Cindrić u podcastu Samira Mile
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Zagreb: Joško Lokas i Marko Cindrić u podcastu Samira Mile
storyeditor/2022-02-02/Nestali2.png
storyeditor/2022-02-02/Nestali.png
storyeditor/2022-02-02/Nestali1.png
08.02.2022.
u 15:47
Lokas nam je u emisiji otkrio i neke nepoznate detalje sa snimanja, a pogotovo je zanimljivo kako je u ulozi glavnog negativca odmah vidio Milivoja Beadera, glumca koji je i dragovoljac Domovinskog rata
Pogledaj originalni članak

Joško Lokas, autor i scenarist serije "Nestali", i Marko Cindrić, glumac koji igra Gradskog, bili su gosti u studiju Večernjeg lista, te su nam otkrili detalje o snimanju druge sezone serije čiju smo prvu epizodu sinoć gledali na HRT-u. 

- SInoć su nam se užarili mobiteli od poziva i poruka. S obzirom da smo u konstantnom kontaktu s braniteljima, i nastavili smo tu tradiciju nakon prve sezone, odmah su nam se javili svi suradnici, koji su nam i dali priče za seriju. Bilo je i pohvala i kritika, mo ono što me tješi je da je puno više pozitivnih kritika - kazao nam je Lokas. 

Marko Cindrić je u prvoj epizodi imao težak zadatak, jer je osim akcijskih scena gotovo cijelu epizodu na ramenima nosio kolegu Filipa Križana, budući da je njegov lik Nervoze ranjen na kraju prve sezone.

- Ovo što je jučer viđeno je mali dio nošenja po terenu. Nije jednostavno bilo ponavljati i nositi čovjeka po tom kamenjaru. S druge strane, obožavam Križana, imamo odličnu komunikaciju i nije mi bilo toliko teško - ispričao nam je Cindrić koji je dva mjeseca prije snimanja prebolio koronu, pa se bojao hoće li izdržati sve fizičke napore. 

Lokas nam je u emisiji otkrio i neke nepoznate detalje sa snimanja, a pogotovo je zanimljivo kako je u ulozi glavnog negativca odmah vidio Milivoja Beadera, glumca koji je i dragovoljac Domovinskog rata. 

- Vjerodostojnost ovom projektu daje činjenica da smo koristili istinite priče naših branitelja. S druge strane ulazimo u fikciju, pa je teško zadovoljiti sve strane. Htio sam dati istinitost visokostresne situacije koja je rijetko viđena kod nas. Takav PTSP niste baš mogli vidjeti kod nas i to sam htio prikazati, moramo razmjeti te ljude, jer to nisu svakodnevne situacije istaknuo je Cindrić. 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar Prosenjak
Prosenjak
18:30 08.02.2022.

Sve je to u redu samo što bi bilo pristojno reći da je tu riječ o žanru SF-a, jer ono što je u toj seriji nema nikakve veze s realnošću i stvarnim događajima koji su se odvijali u to vrijeme.

Avatar Apsalar
Apsalar
19:09 08.02.2022.

Meni je serija OK, iako nije koherentna sadržajem. No izgleda naturščik i ima dobre kadrove i tu i tamo skoro pa stvaran dijalog.