FILM

Coolio glumi mornara, Dino Dvornik sebe

13.02.2004.
u 00:00
Pogledaj originalni članak

Nike (Mladen Vulić) u novogodišnjoj noći planira autobusom pobjeći iz Splita, ali ga Inspektor (Nikola Ivošević) u tome sprječava. Prva je to snimljena scena filma Ta divna splitska noć redatelja Arsena Antona Ostojića, a odigrava se u autobusu na splitskom kolodvoru. Iako je prva klapa trebala pasti u srijedu oko 19 sati, to se dogodilo tek tri sata poslije jer je kamera koju se čekalo iz Münchena zapela putem u snijegu. No, kada je snimatelju Mirku Pivčeviću stigao alat za rad, rasvjeta je već bila postavljena, glumci spremni i moglo se početi.

- Cijela se radnja odvija u novogodišnjoj noći u Splitu od 22 do 24 sata pa sve scene snimamo noću - objasnio je Ostojić, koji je napisao scenarij i za film i za trodjelnu TV-seriju.

Ta divna splitska noć omnibus je koji prati tri različite ljubavne priče, odnosno pokušaje ostvarenja ljubavi. Uz Vulića i Ivoševića u filmu glume Nives Ivanković, Marinko Prga, Marija Škaričić, Vicko Bilandžić i mnogi neafirmirani glumci. U filmu nastupa i američki reper Coolio: glumi Frenckyja, mornara što mu se brod u splitskoj luci zatekao u novogodišnjoj noći pa i on odlazi na Peristil, na koncert Dine Dvornika.

- Najbolje će biti na Dininu koncertu jer on glumi sam sebe - opravdavao se Ostojić što su snimatelji i novinari morali isprazniti autobus kako ne bi ometali snimanje koje je potrajalo do 4 sata ujutro.

Slavica Vuković

Pogledajte na vecernji.hr