SKANDAL NA EUROVIZIJI

Crnogorci se oglasili nakon što su ih optužili za nepravilnost u glasanju: 'Tražit ćemo objašnjenje'

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Velika Britanija
Foto: Screenshot
Moldavija
Foto: Screenshot
Mika
Foto: Screenshot
Publika u dvorani
Foto: Screenshot
Foto: EBU / NATHAN REINDS
16.05.2022.
u 10:24
Mediji su spekulirali da je problem u "susjedskom glasanju", s obzirom na to da se zna da su problem, između ostalih, bile i Crna Gora i Hrvatska koje su svojih 12 poena dale Srbiji. Crnogorski tim naveo je u priopćenju da je glasanje u studiju Radio televizije Crne Gore "proteklo u redovnoj proceduri, a nakon toga uredno ovjereno od EBU".
Pogledaj originalni članak

Nakon što su iz EBU kazali kako su žiriji šest zemalja na Euroviziji uklonjeni s natjecanja i zamijenjeni zbirnim rezultatom koji se temelji na zemljama sa sličnim obrascima glasovanja u drugom polufinalu i velikom finalu, javili su se iz eurovizijskog tima Crne Gore. Osim njih, uklonjeni su i žiriji Azerbajdžana, Gruzije, Poljske, Rumunjske i San Marina.

Mediji su spekulirali da je problem u "susjedskom glasanju", s obzirom na to da se zna da su problem, između ostalih, bile i Crna Gora i Hrvatska koje su svojih 12 poena dale Srbiji. Crnogorski tim naveo je u priopćenju da je glasanje u studiju Radio televizije Crne Gore "proteklo u redovnoj proceduri, a nakon toga uredno ovjereno od EBU". Napomenuli su da ne vide nikakav razlog za sumnju u bilo kakvu nepravilnost.

Generalni direktor RTCG-a Boris Raonić kazao je televiziji "Vijesti" kako je pisao Europskoj radiodifuznoj uniji i tražio objašnjenje. On je rekao da će, ako se potvrdi da je crnogorski žiri isključen, pokrenuti proceduru u skladu s tim i o svemu pravovremeno obavijestiti javnost. 

VIDEO: Jakov Sedlar napao ministricu kulture

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

JO
Joseph1
11:09 16.05.2022.

Ono kad se srbi prave mutavi. I to im prolazi. I u crnoj gori i u Hrvatskoj. Na žalost.