razočaran

D. Radcliffe: 'Harry Potter' zaslužio je više nominacija za Oscara

Foto: Pixsell
D. Radcliffe: 'Harry Potter' zaslužio je više nominacija za Oscara
07.02.2012.
u 19:31
– Mislim da Akademija ne voli komercijalne ili dječje filmove, osim ako ih nije režirao Martin Scorsese. Gledao sam film "Hugo" i pitao se zašto on ima više nominacija od "Pottera". Nisam mislio da ću ikada mariti za nagrade.
Pogledaj originalni članak

Unatoč tomu što je postala filmska franšiza s najvećom zaradom u povijesti, "Harryja Pottera" Američka filmska akademija nikada nije previše voljela.

Osmi i posljednji nastavak serijala "Harry Potter i darovi smrti 2. dio" osvojio je samo tri nominacije za Oscara i to u tehničkim kategorijama, a glavnom glumcu Danielu Radcliffeu to se nimalo ne sviđa.

– Mislim da Akademija ne voli komercijalne ili dječje filmove, osim ako ih nije režirao Martin Scorsese. Gledao sam film "Hugo" i pitao se zašto on ima više nominacija od "Pottera". Nisam mislio da ću ikada mariti za nagrade, ali bilo bi lijepo dobiti neko priznanje za uloženi trud i vrijeme – kaže 22-godišnji glumac.

Šest od osam filmova o najpoznatijem čarobnjaku bilo je nominirano za zlatnog kipića, ali prestižnu nagradu nije osvojio nijedan.

 

 

 

 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.