dora 2023.

Damir Kedžo: 'Mislim da mi je ova pjesma dala mogućnost da se izrazim na način na koji dosad nisam'

Foto: Marko Gregurić
Foto: Marko Gregurić
Foto: Marko Gregurić
Foto: Marko Gregurić
Foto: Marko Gregurić
Foto: Marko Gregurić
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Opatija: Konferencija za medije uoči održavanje Dore
11.02.2023.
u 12:52
Kedžo se ove godine predstavlja s pjesmom 'Angels and Demons', a u kratkom intervjuu prije nastupa otkrio nam je što očekuje od ovogodišnje Dore, nada li se pobjedi te što je pripremio.
Pogledaj originalni članak

Do Dore 2023. godine odbrojavamo posljednje sate, a jedan od natjecatelja jest i pobjednik Dore 2020. godine, Damir Kedžo. Damir je tada pobijedio s pjesmom 'Divlji vjetre', a zbog pandemije nije nastupio na Euroviziji. Ove godine, Kedžo se predstavlja s pjesmom 'Angels and Demons', a u kratkom intervjuu prije nastupa otkrio nam je što očekuje od ovogodišnje Dore te nada li se pobjedi.

- Nadam se, prvenstveno, jednom vrhunskom nastupu za koji smatram da imam, a onda je na žiriju i publici da odluči - rekao je. Damir je na jučerašnjoj press konferenciji otkrio i kakav će biti njegov nastup.

- Treba biti malo strašno. Možda nađeš dio sebe, kada pogledaš unutra - rekao je. Pjesmu je radio s inozemnim autorima, a otkrio je da je ovu pjesmu odabrao zbog poruke koju ima.

- U svakoj pjesmi mi je to najbitnije. Pjesma ima i jako pamtljiv refren, izuzetno modernu produkciju i mislim da mi je dala mogućnost da se izrazim na način na koji dosad nisam - rekao je. Pjevač je otkrio i kakva atmosfera vlada u Opatiji.

- Jako je lijepa atmosfera. Osjetim da svi vjeruju u svoje pjesme - rekao je, a najavio je i novi singl te album koji priprema za ljeto.

 

Inače, Damir nastupa pod rednim brojem 12, a izravan prijenos Dore možete gledati večeras od 20:15 sati u izravnom prijenosu na Prvom programu HTV-a i HR2. Hrvatski izbor pjesme za pjesmu Eurovizije održava se u opatijskoj sportskoj dvorani 'Marino Cvetković', a nastupit će ukupno 18 natjecatelja. Gledatelje će kroz Doru voditi voditeljski trojac Mirko Fodor, Mario Lipovšek Battifiaca i Marko Tolja.

Podsjetimo, iako je prošle godine na Euroviziji pobijedio Kalush Orchestra, predstavnik Ukrajine, domaćin natjecanja je Engleska. Naime, Ukrajinci su zaključili da zbog situacije u zemlji ne mogu održati ovo natjecanje te domaćinstvo prepustili drugoplasiranoj državi, Velikoj Britaniji. Natjecanje će se odviti u Liverpoolu. Finalna večer zakazana je za 13. svibnja, a polufinalne za 9. i 11. svibnja. Hrvatska će svoje mjesto u finalu pokušati izboriti u prvoj polufinalnoj večeri.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

SE
Separator
17:46 11.02.2023.

Od čega taj živi?

KU
kuramela
17:45 11.02.2023.

Važno je je li ti pjesma kvalitetna za pobjedu, a ne tvoje izražavanje.

MO
moroder12
13:00 11.02.2023.

Da, dala ti je da se izraziš kao Rag'n'Bone Man...