Student Daniel Mijatović ugostio je protukandidate prvog dana ovotjedne 'Večere za 5'. Osvojio je visokih 38 bodova i oduševio ekipu. Mirjana i Irena dale su Danielu desetke. - Sve je bilo savršeno, stvarno sam iznenađena večerom, sve je bilo preukusno i predobro. Domaćinu sve najbolje, bilo je perfektno - komentirala je Irena. Složila se i Mirjana, dok su Tina i Nikola bili nešto stroži pa su domaćinu dali po devet bodova.
- Morao sam jesti janjetinu sa sokom, dobro se nisam onesvijestio. Jedina zamjerka je to, drugo je sve bilo ok - poručio je Nikola. Pripravu večere Daniel je započeo desertom 'Slatka tajna'. Radilo se o sirovoj torti.
- Pretpostavljam da je med unutra. Volim jesti sve slatko, i s čokoladom bi bila zadovoljna - komentirala je Tina kroz smijeh.
- Med i đumbir bi mogli biti u desertu, to je dobra kombinacija po meni - dodao je Nikola. Nakon sirovog deserta, mladić se okrenuo pripravi glavnog jela - 'Posljednje večere'.
VEZANI ČLANCI
- Zvuči mi jako, jako, naježim se, ime mi ne vuče na nešto lijepo - komentirala je Irena naziv glavnog jela.
- Što bi mogao poslužiti pa da bude posljednja? Ne znam što bi mogao - kroz smijeh je dodao Nikola. Janjetina s Paga, batat, krumpir - Daniel je glavno jelo spravio u pećnici. Uskoro se domaćin prebacio i na predjelo 'Eko zalogaj'.
- Kozji sir, med, nešto grožđa, oraha... - procijenila je Irena predjelo.
- Asocira me na proizvode iz ekološkog uzgoja, nešto domaće - dodala je Tina. I bilo je tako - sve je za predjelo Daniel poslužio iz ekološkog uzgoja. Sir, pečenica, rajčica i rikola sadržavali su predjelo. Uskoro se ekipa upoznala u slavnom kombiju, a Daniel je za to vrijeme pripremao aperitive - bez alkohola. Bezalkoholni mojito nije sve oduševio.
- Aperitiv mora biti alkoholan - rekao je Nikola. - Malo je bio čudan aperitiv, ali popilo se - dodao je.
Mojito bez alkohola prethodio je predjelu nazvanom 'Eko zalogaj'.
- Izgledao je dosta jednostavno, takav tanjur se dobije s takvim proizvodima, ništa neobično - komentirala je Tina predjelo.
- Kozji sir je bio ok, nije bio žestok niti intenzivan. Pečenica je preuzela miris sira, bila je vrh - zaključila je Tina komentiranje predjela. Stigla je potom, kao glavno jelo, paška janjetina naziva 'Posljednja večera'. Poslužio ju je uz povrće i umak.
- Premlad je za takve nazive - komentirala je Irena. Tijekom glavnog jela dominirale su vjerske teme, a ekipu je, čini se, više oduševila hrana negoli teme tijekom blagovanja. - Janjetina je bila odlična, sočna - pohvalila je domaćica Mirjana. - Krumpir odličan, pogačice također, sve se slagalo - zaključila je Irena.
Za kraj - Daniel je servirao 'Slatku tajnu'. Sirova torta sa sladoledom posljednja je stigla pred goste. - Bio je sladak, meni je bio sladak, a sladoled ga je podigao - nije se složila Mirjana.
Ekipi je za kraj Daniel udijelio poklone - svi su dobili CD duhovne glazbe.
- Poklon odličan, jedva čekam poslušati - pohvalila je Mirjana Danielov dar. Uskoro je cijela ekipa imala prilike uživati u glazbi, kao iznenađenje im je stigao Danielov otac Branko. - Znamo skupa svirati, možda vam je previše vjerskog sadržaja, ali smatramo da je to najvažnije. Odsvirat ćemo vam par duhovnih pjesama s kojima vas želimo blagosloviti - zaključio je svoju večeru Daniel.
- Savršeno - komentirala je oca i sina Mirjana.
- U jednom trenu su mi suze pošle - dodala je Irena.
- Pjesma nas je umirila - zaključila je Tina.
Nove epizode 'Večere za 5' gledajte na RTL-u i platformi Voyo 24 sata prije prikazivanja na televiziji!
VIDEO Aleksandra Prijović zapjevala i hrvatski hit "Tek je 12 sati" grupe ET na zadnjem koncertu u Osijeku