Ponos Kaštel Sućurca

Hrvatska Cyndi Lauper: Na pozornici je oduvijek i budućnost joj je glazba

Foto: RTL
lana rubelj
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
19.09.2015., Kastel Sucurac, Lana Rubelj natjecateljica u show Zvjezdice. Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
19.09.2015., Kastel Sucurac, Lana Rubelj natjecateljica u show Zvjezdice. Lanoni roditelji Anamarija i Marin. Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL
21.09.2015.
u 19:00
U školi me traže autograme, a učiteljici sam već zvijezda
Pogledaj originalni članak

Trema od nastupa nepoznanica je za Lanu Rubelj, devetogodišnju djevojčicu iz Kaštel Sućurca koja iza sebe ima brojne nastupe na dječjim festivalima. Samouvjerena i besprijekorna bila je njezina izvedba pjesme "True colors" Cyndi Lauper u "Zvjezdicama".

Bit ću pjevačica!

– Bila sam preuzbuđena prije nastupa, ali nije me ničega bilo strah, samo sam jedva čekala izaći na pozornicu i početi – kaže Lana i dodaje da pjeva otkad zna za sebe, a zadnje dvije godine glas školuje u Music talentsu s profesoricom Teanom Kovačević. Sretna je što je u "Zvjezdicama" upoznala omiljene joj pjevače Vannu i Luku Nižetića.

Vanna mi je uzor, ima lijep glas i sviđa mi se kako se odijeva – kaže Lana. Njeni prijatelji iz razreda jedva su dočekali vidjeti je na televiziji i navijali su da prođe u sljedeći krug natjecanja što se, naravno, i dogodilo.

– Moji su se prijatelji oduševili kad sam im rekla da ću nastupati u "Zvjezdicama". U školi me zaustavljaju učenici i govore da sam njihova zvijezda i traže autograme, a učiteljica mi je rekla da sam njena najbolja zvijezda – kaže nadarena djevojčica. Sljedeće godine planira upisati glazbenu školu jer želi naučiti svirati klavir.

– Moj tata je svirao klavijature u bendu i od njega sam naslijedila talent za glazbu – kaže Lana te na pitanje želi li postati pjevačica kad odraste, kao iz topa odgovara: – Naravno!

Da je pozornica njeno prirodno okruženje i da odmalena zna što želi, potvrđuje i Lanina mama Anamarija.

– Na pozornici je slobodna jer voli scenu te obožava glumiti i pjevati. S obzirom na svoju dob, puno je toga prošla, nosila je revije, snimila je i dječju reklamu za korejsko tržište, nastupila na festivalima i osvojila nagradu na festivalu Glas Solina... Zato nema tremu prije nastupa i opuštena je. Ma ona vam je prava mala profesionalka – kaže Anamarija, koja s cijelom obitelji sudjeluje u ostvarenju Lanine želje da se profesionalno bavi glazbom.

Detaljna baš u svemu

Haljine za nastupe Lani uglavnom šije mama pa je tako bilo i za nastup u showu za koji je Lana poželjela imati identičnu haljinu od papira kakvu Cyndi Lauper nosi u spotu.

– Uvijek na nastupima želi izgledati kao pjevačica čiju pjesmu pjeva. Za "Zvjezdice" sam joj "sašila" haljinu od papira koja je na kraju ispala bolje od originala u spotu – kaže mama. Koju su odjevnu kombinaciju pripremile za idući krug natjecanja, vidjet ćemo uskoro.

>>Mia Negovetić oduševila publiku i žiri 'Zvjezdica': Zbog takvih je glazba to što je!

>>Desetogodišnji Lučiano Šečić nova zvijezda 'Zvjezdica'

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Odlazim iz protesta
Odlazim iz protesta
22:14 21.09.2015.

Ljepo je čuti . Divan glas. Djete od 8 godina. Sve za pet. Samo štiklice ne moraju biti. A šminka pa još manje ( oči , usta, ...) pa i ukoliko treba nešto pudera radi kamera.... Ona je djete od osam godina, i njen glas je ovdje bitan. A ljepota djeteta se sa šminkom samo pokrila.

PU
Pulchrum
20:09 26.09.2015.

Iskorištavanje maloljetnog djeteta. Što će biti od te djevojčice za desetak godina? Glas u redu, ali odjeća, šminka, cipele? Ona je sada javna ličnost i uzor mnogim drugim djevojčicama, koje će je oponašati i postati umjetne barbike, umjesto, vesele, slobodne i zaštićene nevine djevojčice?