sjajan kvizaš

Dorian nakon dramatične Superpotjere: 'Nitko nije očekivao taj triler u zadnjih 20 sekundi'

Foto: HRT
Foto: HRT
Foto: HRT
Foto: HRT
Foto: HRT
Foto: HRT
Foto: HRT
Foto: HRT
Foto: HRT
08.05.2023.
u 19:04
Doriana smo čuli odmah nakon pobjede, a unatoč pretrpanom ponedjeljku, odgovorio nam je na par pitanja
Pogledaj originalni članak

Briljantan kvizaš, diplomirani inženjer elektrotehnike i informacijske tehnologije, koji radi u jednoj hrvatskoj tvrtki, osigurao je gledateljima HRT-ovog kviza Superpotjera u nedjelju najnapetiju i najbolju epizodu do sada! Dorian Nemet, naime, pobijedio je svih pet lovaca, imao je samo tri sekunde prednosti i na kraju otišao kući bogatiji za najveći iznos do sada - 35.000 eura! 

Redom svi lovci su bili iznenađeni, pomalo zbunjeni kako im se to dogodilo, ali dramu je osigurala i publika koja je zamalo mogla biti kriva za Dorianov poraz. Naime, lovci su na zadnjoj sekundi pogriješili pitanje, a Dorianu je ostalo još čak 16 sekundi, zbog čega je publika odmah krenula s ovacijama, vikom i skakanjem, što je naravno povuklo i samog natjecatelja, no voditelj Joško Lokas poručio mu je: "bježi!" i osigurao da Dorian čuje posljednje pitanje. Srećom, znao ga je, i sa samo 4 sekunde osigurao je svoju sjajnu pobjedu. Doriana smo čuli odmah nakon pobjede, a unatoč pretrpanom ponedjeljku, odgovorio nam je na par pitanja. 

Kakvi su dojmovi nakon pobjede? Ipak se radi o najvećem iznosu do sada! 

Presretan sam, teško mi je pretočiti sve doživljene emocije u riječi. Znao sam da ću dati sve od sebe, ali nisam očekivao igrati za najveći iznos do sada, a kamoli ga i osvojiti. I naravno, mislim da apsolutno nitko nije očekivao triler koji se dogodio u zadnjih 20 sekundi. Još uvijek mi se sve čini nadrealno, kao prisjećanje sna nakon buđenja. Drago mi je što sam odigrao kako treba i, nadam se, pokazao neku razinu znanja koju imam.

Foto: HRT

Kakvo je vaše mišljenje o nastupu lovaca? 

Mislim da su se lovci kroz dosadašnjih 7 emisija dobro uigrali i postali odličan tim. Naravno, njihovo zajedničko znanje je nenadmašno, čim su se priviknuli na igranje u ekipi postalo je jasno da će ih biti vrlo teško nadigrati. Zanimljivo, mislim da im se u ovoj emisiji dogodilo nešto što se inače zna dogoditi natjecateljima, a to je pad koncentracije nakon pogrešnog odgovora. Bez obzira na to, mislim da pri odabiru ponude natjecatelji ne mogu računati ni na kakvu mogućnost njihove pogreške. U većini nastupa su pokazali da će najčešće odigrati bez greške. 

Jeli vas bilo strah stati sami pored njih 5? Koliko ste se dvoumili pokušati to?

Začudo, na snimanju nisam imao nikakvu tremu. Bio sam nervozniji gledajući emitiranje emisije nego u studiju. O samom odabiru borbe protiv 5 lovaca imam jednu zanimljivu anegdotu. To jutro na dan snimanja, djevojka Ivana mi je rekla kako je upravo sanjala da ću pobjediti 5 lovaca i uzeti 33.000€. Tada sam znao što mi je činiti i sve nedoumice su nestale. Začudo, osvojeni iznos je bio i nešto bolji od predviđenog.

Bili se do sada već u Potjeri, ali i u Milijunašu?

Na Potjeru sam se prijavio čim sam napunio 18 godina. Nastupio sam dvaput 2016. godine, jednom kao maturant XV. gimnazije, a jednom kao brucoš FER-a. U prvoj emisiji sam ostvario 10 točnih odgovora u 1. minuti te se vratio u ekipu sa 35.000 kn. Nažalost, Krešo je za nas u ekipi bio prejak u završnoj te je ulovio naših 13 koraka bez problema. U drugom nastupu sam prošao ploču protiv Deana sa 28.000 kn, no našao sam se u završnoj 1 na 1 protiv lovca. Uz nešto znanja, ali puno sreće, mojih 11 koraka prednosti je bilo dovoljno za pobjedu. Uz nastupe u Potjeri, 2021. sam sudjelovao i u Milijunašu gdje sam otvorio 13. pitanje, a nakon odustajanja otišao kući sa 125.000 kn.

Foto: HRT

Idete li i inače na kvizove?

Išao sam češće na pub kvizove u studentskim danima, no nažalost zbog sve više poslovnih i drugih privatnih obaveza imam za to sve manje vremena. Sada tu i tamo sudjelujem kada uhvatim vremena, kojeg bih uvijek volio da je više.

Na što ćete potrošiti novac, spomenuli ste stan?

Stan je djevojci i meni bio u planu još prije nego sam saznao da je u planu Superpotjera. Bez obzira na to, vjerujem da će dio dobitka biti uložen u namještaj i uređivanje stana. Dio će sigurno otpasti na putovanja koja si djevojka i ja uvijek volimo priuštiti. Po potrebi uložim i u novi auto, ovisno o tome koliko će trenutni izdržati.

Tko vam je prvi čestitao?

Imao sam sreću pratiti emitiranje u društvu obitelji i prijatelja. Svi smo skupa proživjeli roller coaster emocija, zaključno sa trilerom na kraju. Sad su napokon razumijeli zašto sam ih "držao u mraku" još od snimanja, mislim da prepričavanje ovakvog scenarija ne bi dobro prenijelo što se zapravo dogodilo.

Hoćete li se još koji put okušati u kojem kvizu ili ste ispunili svoj san?

Ovo mi je najveći uspjeh u smislu osvojenog iznosa, ali zasigurno i najslađa pobjeda. Pobjediti pet lovaca nije nemoguća misija, ali za mene kao kvizaša i natjecatelja ima posebno značenje. Također, jedva čekam neki novi televizijski kviz. Sve trenutne HRT-ove kvizove sam prošao pa više nemam pravo nastupa. Radujem se svakoj novoj prilici za iskoristiti svoje znanje, zabaviti gledatelje i možda osvojiti kakav novčani iznos.

VIDEO Mrle radi čučnjeve na ulicama Liverpoola:'Ako puno vježbamo ne valja, ako malo vježbamo još manje valja'

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

PR
prajdali100
19:34 08.05.2023.

Neponovljivo !