majstorica od kužine

Doris Pinčić otkrila slastan recept s namirnicom koju ne vole baš svi, pratitelji oduševljeni: 'Ovo vrijedi probati'

Foto: Instagram/riley.loudermilk
Foto: Instagram/riley.loudermilk
Foto: Instagram/riley.loudermilk
Doris Pinčić
Foto: HRT/Facebook
Doris Pinčić i Davor Meštrović
Foto: HRT screenshot
Foto: HRT screenshot
Foto: Pixsell
Foto: Bojan Zibar
Premijera predstave 'Čudo'
29.11.2022.
u 07:00
"Možda nekom posluži kao ideja za ručak, prilog ili što vam već padne na pamet jer baš je fino i jednostavno", napisala je voditeljica Doris Pinčić, a potom i otkrila recept koji je oduševio mnoge.
Pogledaj originalni članak

Da se voditeljica HRT-ove emisije ''Dobro jutro, Hrvatska'' Doris Pinčić odlično snalazi ispred kamera, već je svima dobro poznato, a da je jednako dobra i u kuhinji, dokazuje i na društvenim mrežama na kojima često objavljuje slasne recepte. Ovog puta Doris je s pratiteljima podijelila jedan jednostavan i brz recept koji može poslužiti kao ideja za ručak ili večeru, a riječ je o kelj piti. 

"Možda nekom posluži kao ideja za ručak, prilog ili što vam već padne na pamet jer baš je fino i jednostavno", napisala je voditeljica, a potom i otkrila recept. 

"Skuhala sam kelj, ohladila ga i dodala u smjesu koju sam napravila od 3 jaja, dvije žlice kukuruznog brašna, mozzarelle, mileram sira i malo mlijeka. Posolila, popaprila, pleh nauljila maslinovim uljem, izlila sve i gore još naribala malo tvrdog sira. Pekla dok nije pozlatilo gore", napisala je Doris, a potom dala i još nekoliko preporuka. 

"Tko ne voli kelj – dobar način da se sprijateljite. Tko ne može bez mesa – na vrh još malo pancete ili kobasice. Tko ne zna što bi ujutro jeo – super ideja. Tko ne zna stati kad je nešto fino ( kao ja)... nema pomoći", zaključila je voditeljica. Njezin recept oduševio je pratitelje, neki od njih već su ga isprobali, a drugi to tek namjeravaju. "Ovo vrijedi probati", "Vjerujem da je fino", "Postoji li nešto što ti ne radiš", samo su neki od komentara pratitelja. 

Inače, Pinčić ne krije koliko obožava kuhati, ali i fino jesti. 

– Obožavam kuhati. Strastveni sam gurman, a kuhinja je moje umjetničko platno. Volim kuhati lokalno, sezonski i ono kao naše bake. Zato svoju kuhinju i zovem Kuhinja babe Eve jer me upravo moja pokojna baba Eva naučila promišljati u kuhinji, od malo namirnica stvarati čaroliju – izjavila je svojedobno Doris.

VIDEO Jelena Rozga održala promociju albuma 'Minut srca mog'

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar Slavonija2014
Slavonija2014
14:00 29.11.2022.

"Kelj pita", "sir pita", "jabuka kolač", "šljiva rakija"... Hrvatski jezik pao je na niske grane.

BO
Bojans
10:17 29.11.2022.

U Konzumu pita od špinata 97 kuna kilogram. Bez mesa. Koga oni plode? Kaže blagajnica zovite policiju ako ste nezadovoljni. Užas. Nikad više u taj Konzum

TI
Tinček
12:21 29.11.2022.

Kaj ona ime preplatu na objave? Nikog nije briga, a novine brišu komentare i diktiraju trendove.