nije htio prije reći

Duško Lokin otkrio da je prošle godine ostao bez supruge: 'Preminula je od korone, bila je zdrava'

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Zadar: Pjeva? Duško Lokin
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Zadar: Duško Lokin u šetnji s unukom i praunukom
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
Duško Lokin
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
Duško Lokin
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Duško LOkin
12.04.2023.
u 13:32
Nije htio ranije priznati javnosti jer nije htio medije na njezinu sprovodu, no sad je odlučio progovoriti o teškim trenucima
Pogledaj originalni članak

Popularni pjevač Duško Lokin (80) za 24 sata ekskluzivno je otkrio da je prošle godine u studenome ostao bez supruge Anuške. Nije htio ranije priznati javnosti jer nije htio medije na njezinu sprovodu, no sad je odlučio progovoriti o teškim trenucima. 

– Supruga je preminula 15. studenoga od korone. Išla je na kruzer s kćeri i nećakinjom, a zarazila se u Istanbulu te ostala u bolnici. Bila je zdrava. Ovo je prava tragedija, no moramo ići dalje. Obitelj se dobro drži, a s obzirom na situaciju, iz dana u dan sam i ja sve bolje – otkrio je legendarni pjevač.

– Nisam htio medije na sprovodu, to je bilo samo za užu obitelj i prijatelje – dodao je.

Tragedija je došla nakon sreće u srpnju, kada su Anuška i Duško postali pradjed i prabaka nakon što im je zdravog dječaka Kaju rodila unuka Tena. Roditelji su odlučili svom sinu nadjenuti staro dalmatinsko ime, a ovo je glazbeniku prvi praunuk. Naime, prije osam godina rodila im se praunuka Nikki kad se Lokin prvi put okušao u ovoj ulozi, a o svemu je tada progovorio za RTL.

– Dok s vama razgovaram, moj praunuk je pokraj mene. Osjećaj kada postaneš pradjed je najljepši na svijetu. Moja kći i unuka su trenutačno također oko njega i uživamo u njegovu društvu, a uživa li on u našem – to ne znam, možda ćemo jednog dana otkriti – našalio se vidno uzbuđeni Duško tada, a otkrio je i zašto je maleni Kaja dobio baš to ime.

– Praunuk je dobio staro dalmatinsko ime Kaja, malo neobično, ali tata je s Brača i to je nekakva njihova tradicija. Moja unuka se složila s tim i meni je to prekrasno. Djedovi, a pogotovo pradjedovi uvijek razmaze svoje nasljednike. Mojoj supruzi i meni praunuka je nešto najljepše i najdraže, ma to se riječima ne može opisati, a sada je to postao i naš mali Kaja – ispričao je.

Duško i Anuška u braku su bili više od 50 godina, a prošle je godine ispričao i što misli koja je tajna tako dugog braka.

– Živjeti skromno i biti čvrsto na zemlji i prihvaćati sve ono što je ljudski, što je normalno. Mislim da je to jedini način jer kad počneš umišljati da si netko i nešto, tad si gotov – kazao je Duško za IN magazin. 

VIDEO Janko Popović Volarić o drami s darom obožavateljice: 'Možda sam zahvaljujući frendu živ'

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

MA
marinalučica
14:07 12.04.2023.

Kako umrla, ako je cijepljena?

KI
kiseli
16:10 12.04.2023.

Preminula je od korone, bila je zdrava 80 godišnjakinja. Ajoj

KI
kiseli
16:44 12.04.2023.

Dobro pitanje. Kako je umrla zdrava i cijepljena?