Tužne četiri godine

Dvornici: Dino nam je uvijek u srcu, godišnjica smrti ne znači nam puno

Foto: PIXSELL
dvornik (1)
Ella Dvornik
Foto: PIXSELL
dvornik (1)
07.09.2012.
u 08:39
Obitelj se često sjeti anegdota akteri kojih su bili Dino i njegov otac Boris. Mama Diana sinu će svijeću zapaliti na groblju Lovrinac gdje je pokopan njegov otac Boris, a brat Dean i kći Ella kažu da im je Dino u mislima svakog dana
Pogledaj originalni članak


Prošle su četiri godine od smrti hrvatskog kralja funka Dine Dvornike. Zahvaljujući njegovoj glazbenoj ostavštini, obožavatelji ga nisu zaboravili, što potvrđuje i brojka od 32 tisuće korisnika Facebooka koji su se pridružili grupi “Dino Dvornik”, a koju je otvorila Dinina supruga Daniela.

Današnji dan za obitelj glazbenika nalik je svakom drugom jer se Dina sjete svakog dana.

Njegova majka Diana danas će mu svijeću zapaliti na splitskom groblju Lovrinac, gdje je pokopan njen suprug i Dinin otac Boris.

– U Zagrebu nisam bila dvije godine, slabo putujem. Ni Danijela još nije u Zagrebu, ali naša mala rodica otići će na groblje. Zapalit ću mu svijeću na tatinu grobu, to mi je kao da sam tamo pokraj njega. I kod televizora držim jednu svijeću koju palim za Dinu – kaže Diana Dvornik (68).

Sa sinom Deanom često se prisjeti brojnih anegdota u kojima su glavni akteri bili Dino i Boris, koji je umro pola godine prije sina.

– Puno razgovaramo o njima. Godišnjica nam nije ništa osobito jer je Dino uvijek s nama – kaže Dean. Dinina kći Ella njegov grob ne obilazi samo na godišnjicu smrti.

– Ja slavim i tatin rođendan, a ne sjetim ga se samo na godišnjicu smrti jer ga se sjetim svaki dan – kaže Ella.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

Avatar cro1com
cro1com
08:57 07.09.2012.

Pobogu pustite te u miru??

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
09:02 07.09.2012.

Hm Da. Svako obilježavanje bilo čega u vezi smrti voljene osobe, ponovo otvara rane. Zato je bolje sječati se detalja koji su veseli, ma koliko okolina na to drugačije gledala. Dino je bio drugačiji, ne uvijek dobar, ali to mu je bio stil i tako je i otišao. Sječajmo se njegove muzike, a ne morbidnih detalja poput godišnjice smrti.

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
08:51 07.09.2012.

Žao mi je tog velikana hrvatske glazbe i možda je neumjesna usporedba ali uz Runjića to je bio najinovativniji glazbenik - probavao je stalno nešto novo, bio funk ili laganica - uvijek uspješno. No njegov talent nije prenosiv niti naslijedan... čemu svjedočimo. ''Ja slavim i tatin rođendan, a ne sjetim ga se samo na godišnjicu smrti jer ga se sjetim svaki dan – kaže Ella''.... Nedvojbeno bi bio jako 'sretan' da vidi u kojem se smjeru razvijaš... i jako devalviraš i rasprodaješ ugled prezimena koje nosiš.