Slavni glumac

Edward Norton uživa u Hrvatskoj, dan je proveo okružen ljepotama Elafita

Foto: John Pavlish
Foto: John Pavlish
Foto: John Pavlish
Foto: John Pavlish
20.06.2023.
u 12:30
Norton je jedan od najcjenjenijih glumaca današnjice. Već gotovo trideset godina u samom je vrhu svjetske kinematografije, a glumio je u preko pedeset filmova, producirao njih trinaest, napisao pet i režirao dva
Pogledaj originalni članak

Slavni glumac Edward Norton koji će na trećem Ponta Lopud festivalu održati seriju predavanja i radionica za glumce jučerašnji je dan proveo na Koločepu gdje je uživao u autohtonoj gastronomskoj ponudi i prirodnim ljepotama Elafita. U večernjim satima na Lopudu je održana večera u čast svih mastera i predavača festivala.

Norton je već izrazio svoje oduševljenje formom festivala koji na jednom mjestu okuplja filmske umjetnike i profesionalce u razgovorima i razmjenama iskustava i energija, i naglasio kako je većina onog što je kroz profesionalnu karijeru naučio proizašla iz razgovora sa starijim kolegama kroz brojne pojedinosti  iz njihovih iskustava.

Filmski program na plaži hotela RMH Lopud Lafodia Resort & Wellness večeras otvara projekcija filma OSLIKANI VEO, Johna Currana, a Edward Norton koji u tom klasiku igra glavnu ulogu pozdravit će sve prisutne. Treći Ponta Lopud festival održava se od 20. do 24. lipnja 2023.

VEZANI ČLANCI:

Inače, Norton je jedan od najcjenjenijih glumaca današnjice. Već gotovo trideset godina u samom je vrhu svjetske kinematografije, a glumio je u preko pedeset filmova, producirao njih trinaest, napisao pet i režirao dva. Triput je nominiran za nagradu Oskar (“Iskonski strah“, “Generacija X“ i “Birdman“), kao i za nagradu udruženja filmskih glumaca (SAG), dvaput za BAFTA-u i za Zlatni globus, a dobitnik je Zlatnog globusa, nagrada Emmy i Obie, kao i brojnih drugih za glumu i produkciju. Jedna od recentnijih uloga mu je ona u filmu “Glass Onion: a Knives Out Mystery”, koji je u prva tri tjedna emitiranja postao jedan od tri najgledanija filma u povijesti Netflixa. Trenutno ga možemo gledati u Appleovoj antologijskoj seriji “Extrapolations”, a očekuje ga i snimanje filma “Asteroid City”, njegovog petog igranog filma u režiji legendarnog Wesa Andersona.

Foto: John Pavlish

Priliku za usavršiti svoja znanja dobit će devet glumica i glumaca iz cijele regije koji iza sebe već imaju zapažene uloge u brojnim filmskim ostvarenjima. Prvi masterclass Edwarda Nortona koji će moderirati meksički redatelj Michel Franco namijenjen je svim sudionicima Ponte Lopuda, a narednih dana uslijedit će radionice samo za sudionike u kategoriji “Glumci”.

"Već 30 godina snimam filmove i većina onoga što sam naučio o samom stvaralaštvu i filmskoj umjetnosti proizašla je iz razgovora sa starijim redateljima o brojnim pojedinostima iz njihovih iskustava. Filmovi se stvaraju za publiku, da. Ali, isto tako i mi trebamo jedni druge da bismo uistinu naučili zanat te mi se ideja filmskog festivala za filmaše jako sviđa", izjavio je Edward Norton u povodu svog sudjelovanja na Ponta Lopud festivalu.

VIDEO Nikolina Pišek o svađi koja je podijelila hrvatsku estradu: 'Ne volim spominjati to ime'

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.