I BEZ GRISSOMA

'Ekipa za očevid' i dalje najgledanija

26.01.2009.
u 12:12
Pogledaj originalni članak

Nakon što je William Petersen konačno otišao iz serije "CSI", i njegov lik Gil Grissom napustio noćnu smjenu lasvegaskoga forenzičarskog odjela (otišao je proučavati kukce u Kostariku, gdje ga je dočekala Sara Sidle) očekivao se pad gledanosti zbog gledatelja kojima je Grissom bio sinonim za "CSI". No, do toga nije došlo i Ray Langston (Laurence Fishburne) održao je CBS-ovu seriju na vrhu: prva epizoda bez Grissoma privukla je 17,53 milijuna gledatelja, više od izravne konkurencije (ABC-ova "Uvoda u anatomiju" koji je imao 14,25 milijuna gledatelja).

Dodatna atrakcija za gledatelje je što sad mogu još više naučiti o forenzičarskim procedurama jer je Langston iskusan znanstvenik, ali kao novi prvostupanjski CSI istražitelj tek treba naučiti mnogo stvari o terenskom radu, te ga ostali stalni likovi upućuju u detalje ("na mjestu zločina trebaju ti samo tri vrste praha za otiske: crni, magnetni i 'zmajeva krv'...").

Langstonovo neiskustvo iskorišteno je i za komične scene: prvi radni dan pojavio se na poslu u odijelu i kravati. Već kod prve obrade trupla, izgorjele žrtve podmetnutog požara, novi CSI i "Super Dave" podizali su truplo čiji je jedan dio otpao – Langstonu na kravatu. Stoga je on morao odsjeći dio kravate da spremi dokazni materijal, a ni odijelo i cipele malo kasnije nisu prošli ništa bolje. Nick Stokes ga je sažalno pogledao i objasnio mu: "Znaš, ne moraš nositi odijelo i kravatu osim kad ideš svjedočiti na sudu."

Kao i svi liječnici, i dr. Langston ima grozan rukopis, što mu Hodges nije propustio zamjeriti, ali je najveću ulizicu u laboratoriju Langston ipak pridobio uspjelim pokusom u kojem je dokazao kako je bomba za podmetanje požara sastavljena.

Riješeno je i pitanje tko će preuzeti Grissomov ured: budući da ga Catherine nije htjela, u njega se uselio Nick koji će ga dijeliti s Gregom i Riley. No, da stari šef nije zaboravljen, pokazao je Hodges koji je na policu u uredu vratio jedan od najpoznatijih rekvizita, Grissomov fetus svinje u formalinu, čime je gledateljima poslana poruka da duh "CSI-a" ostaje nepromijenjen.

Koliko je novi "bezgrissomovski CSI" uspješan, naši ljubitelji te forenzičke serije moći će provjeriti za nekih pola godine, kad nova sezona koja počinje Warrickovim pokopom stigne i na naše ekrane.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr