Američka federalna policija probudila duhove prošlosti

FBI: Psihopat provalio u kuću i prijetio smrću M. Jacksonu

Foto: Pixsell
Michael Jackson
Foto: FBI
fbi
Foto: FBI
fbi
Foto: FBI
fbi
Foto: FBI
fbi
22.12.2009.
u 22:24
Početkom 1990-ih javnosti nepoznata osoba prijetila je pismima da će ubiti kralja popa, a potom Georgea Busha starijeg koji je tada obnašao dužnost predsjednika Sjedinjenih Država
Pogledaj originalni članak

Javnosti nepoznata osoba 1992. godine prijetila je u anonimnom pismu da će ubiti Michaela Jacksona, a potom i Georgea Busha starijeg, piše u dokumentima FBI-ja o nedavno preminulom kralju popa koji su danas objavljeni na internetskim stranicama krovne američke policije.

Rukom pisao pisma
Jacksonov dosje, koji broji više od 600 stranica, FBI nije objavio u cijelosti, već samo tristotinjak stranica među kojima je i spis o prijetnjama. U njemu su i rukom pisana prijeteća pisma koja je muškarac dulje vrijeme slao glazbeniku. Nakon toga je i osobno stigao na Jacksonovu adresu te prijetio da će ga ubiti, kao i još nekoliko osoba.

Policija ga je uhitila, a on je kasnije priznao krivnju te je 1993. godine osuđen na zatvorsku kaznu od dvije godine. Iz objavljenih se dokumenata može jasno iščitati da je bila riječ o psihički u najmanju ruku nestabilnoj osobi. Muškarac je, naime, za sebe tvrdio da je sin poznatog američkog mafijaša Johna Gottija, kuma mafijaške obitelji Gambino!

FBI je 1993. godine otvorio i poseban spis koji je bio posvećen istrazi o navodnom Jacksonovu seksualnom zlostavljanju dječaka. Osim agenata FBI-ja u Los Angelesu, u istrazi tog slučaja, stoji u objavljenoj dokumentaciji, sudjelovali su agenti u New Yorku, Londonu i Manili, a potencijalne su žrtve bile ispitivane i na Filipinima.

Jedan se pak agent 1995. godine na Floridi bavio i VHS snimkom na kojoj je navodno i zabilježeno Jacksonovo iskorištavanje djece, no što je zapravo na snimci, nije nikada odgonetnuto jer je bila loše kvalitete. Iz postojeće dokumentacije jasno je da je FBI istraživao Jacksona za seksualno zlostavljanje djece sve do 2004., no u spisima nema nijednog konkretnog dokaza protiv njega.

Bez dokumenata o smrti
Među objavljenim FBI-jevim dosjeima nema dokumentacije koja bi mogla razotkriti Jacksonovu smrt. U slučaju da je FBI i sudjelovao u istrazi, ti dokumenti ne bi mogli još na svjetlo dana s obzirom na to da je prošlo tek pola godine od Jacksonove smrti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.