Veliko Spravišče

Finalisti MasterChefa u Križevcima će miriti purgere i šljivare

Finalisti MasterChefa u Križevcima će miriti purgere i šljivare
13.06.2012.
u 20:00
Predstavu ovogodišnje pomirbe režira Adam Končić, a finalisti kulinarskog showa - Srđana, Vedran, Matija i Davor, na glavnoj će pozornici Spravišča uživo zabaviti, iznenaditi publiku i skuhati nekoliko zanimljivih prigodnih jela.
Pogledaj originalni članak

Ovaj će se vikend u Križevcima po 45. put pomiriti purgeri i šljivari, a u proslavi pomirbe pridružit će se i finalisti MasterChefa – Srđana, Vedran, Matija i Davor, koji će na glavnoj pozornici Spravišča uživo zabaviti, iznenaditi publiku i skuhati nekoliko zanimljivih prigodnih jela.

Spravišče se temelji na legendi iz 13. stoljeća i govori o neprekidnom sukobu i pomirbi križevačkih purgera i plemenitih kalničkih šljivara, te na Križevačkim štatutima, popularnom vinskom ceremonijalu i prvim pisanim pravilima o ponašanju u veselom društvu i za punim stolom.

Križevci su kroz Štatute pronijeli glas o sebi kao gostoljubivom gradu u kojem se moglo dobro zabaviti, u kojem se njegovalo prijateljstvo i svaka druga pajdašija, veličala domovina kroz obavezne zdravice i cijenio ljepši spol koji je nadahnjivao mnoge govornike da izgovore lijepe, cifraste riječi.

Predstavu ovogodišnje pomirbe režira Adam Končić.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.