ŽIVOT IMITIRA FILM

Glumi brokera i zarađuje na burzi

Foto: 20th Century Fox
Glumi brokera i zarađuje na burzi
16.10.2009.
u 15:31
Dok snima "Wall Street 2", mladi glumac se potrudio naučiti nešto o poslu koji njegov lik obavlja, a učenje mu je išlo toliko dobro da je počeo stvarno trgovati dionicama i zarađivati.
Pogledaj originalni članak

Da novac nikad ne spava, kaže ne samo naslov nastavka poznatog filma ("Wall Street 2: Money Never Sleeps") nego i temeljno načelo zarade u kapitalizmu. Kako bi bolje "ušao u lik" Jacoba Moorea, mladog brokera koji se udružuje s legendarnim Gordonom Gekkom (Michael Douglas) da bi osvetio svog mentora Lewisa Zabela (Frank Langella), LaBeouf se potrudio proniknuti u pojedinosti trgovanja dionicama i obveznicama. No izgleda da je i više nego proniknuo u pojedinosti. Ako mu se glumačka karijera izjalovi, uvijek može računati na zaradu na burzi.

Naime, koristeći ono što je naučio pripremajući se za glumu u filmu, Shia se dao i u stvarnu trgovinu dionicama. Toliko je dobro naučio procjenjivati tržište, da je uspio jeftino kupiti i skupo prodati vrijednosnice i zaraditi 50.000 dolara. Ako je uspio glumiti kao što trguje, teško će ga zasjeniti i velika glumačka imena s kojima se pojavljuje u filmu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.