'zabranjeno' novo ime

Gogi Sekulić otkazan koncert u Benkovcu, javila se pjevačica: 'Treba misliti na budućnost naše djece'

Foto: instagram
Foto: instagram
Foto: instagram
Foto: instagram
Foto: instagram
Foto: instagram
11.10.2023.
u 20:29
Koncert se trebao održati 14. listopada od 21 sat, no organizatori su u srijedu na svom Instagram profilu objavili obavijest o otkazivanju
Pogledaj originalni članak

Još jedna u nizu "zabrana" koncerata folk izvođača stigla je i u Benkovac gdje su organizatori otkazali koncert crnogorske turbo folk pjevačice Goge Sekulić (46). Koncert se trebao održati 14. listopada od 21 sat, no organizatori su u srijedu na svom Instagram profilu objavili obavijest o otkazivanju.

- Na veliku žalost nas kao organizatora i velikog broja zainteresirane publike, unatoč popunjenosti kapaciteta danima prije, obavještavamo Vas kako smo primorani OTKAZATI koncert Goge Sekulić zakazanog za 14. listopada. Uvažavajući stavove i mišljenja dijela stanovnika grada Benkovca, te zbog neslaganja s našim izborom izvođača, morali smo donijeti ovu tešku odluku. Zahvaljujemo na razumijevanju, a mi nastavljamo dalje s našim zimskim programom zabave. Više informacija uskoro! - napisali su i dodali da svi koji su već kupili karte mogu ih i vratiti. 

Nakon toga, na Instagramu se oglasila i sama pjevačica u komentarima objave, koji su potom uklonjeni. 

- Ova odluka je mene i moje suradnike jako rastužila! Posebno što godinama unazad nastupam u Hrvatskoj gdje sam uvijek dobro došla i gdje volim doći i gdje ću uvijek ići. Kao što su u Srbiji, hrvatski izvođači dobro dočekani uvijek, baš zato grad Benkovac da bi napredovao mora nažalost nadići događaje za budućnost naše djece, a ne vraćati se unazad i stvarati neugodne situacije. Mnogo prijatelja imam u Hrvatskoj koje volim i poštujem, a posebno svoju publiku - poručila je ona.

VEZANI ČLANCI

A nakon što je Aca Lukas ovo ljeto održao sporni koncert na Barbarincu, u Splitu za 4. studenoga ove godine u dvorani Gripe najavljena je projekcija autobiografskog filma 'Pokidan' – trilogija 'Kafana na Balkanu' u kojem srpski pjevač Aca Lukas predstavlja svoju životnu priču, a nakon filmske projekcije Lukas bi trebao i zapjevati pred splitskom publikom. Splitska podružnica Domovinskog pokreta iskazala je nezadovoljstvo dolaskom pjevača iz Srbije i njegovim nastupom u Splitu te su tome posvetili dužu objavu na Facebooku.  

"Nastavlja se invazija sumnjivih likova s istoka na hrvatsku glazbenu scenu. Ovaj put u akciji je ponovno Aca Lukas koji najavljuje premijeru svog autobiografskog filma ‘Pokidan‘ – trilogija ‘Kafana na Balkanu‘ u dvorani Gripe u Splitu 4. studenog 2023. Nakon projekcije filma predviđen je i koncert ovog srpskog turbofolkera. Koncert i projekcija filma zakazani su ni manje ni više nego na Gripama – hramu splitskog sporta", napisali su u uvodu svoje objave iz splitskog Domovinskog pokreta.

"Postavlja se logično pitanje – ima li u Splitu, u njegovim gradskim strukturama, bilo kakav kriterij što se može organizirati u javnim gradskim prostorima? Kakvu poruku šaljemo našoj mladosti kada u jednom sportskom, javnom objektu organiziramo promociju filma koji veliča lik i djelo jednog ovisnika, nasilnika i zagovornika politike Aleksandra Vučića", pitaju se u objavi.

Foto: Antonio Ahel
Aca Lukas nastupio u Novom Bečeju
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
Zagreb: Aca Lukas nastupio u Areni Zagreb
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
Zagreb: Aca Lukas nastupio u Areni Zagreb
Foto: Antonio Ahel/ATAImagesPIXSELL
Beograd: Aca Lukas najavio novogodišnji koncert u hotelu Crowne Plaza
Foto: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL
Beograd: Aca Lukas na snimanju spota za pjesmu “Jednom”
Foto: Antonio Ahel
Beograd: Aca Lukas obratio se medijima nakon jučerašnjeg nastupa na Beoviziji
Foto: Youtube Screenshot
Foto: Youtube Screenshot
Foto: Youtube Screenshot

"Danas je najnormalnije da Partizanovi igrači s tetovažom Draže Mihailovića na nozi igraju basket u srcu grada, na Prokurativama. Kada jedna ovakva stvar prođe bez povišene temperature i reakcije nadležnih, ulog se podiže pa uskoro možemo očekivati i proslavu obljetnice utemeljenja Dinarske četničke divizije. Zašto i ne bi? Gdje su službe grada i države? Zar je postalo normalno da čovjek koji je u zatvoru organizirao privatni koncert za krvnika Vukovara Miroslava Radića nesmetano nastupa u Splitu? Da, ako niste znali upravo je Aca Lukas pjevao kapetanu JNA Miroslavu Radiću na ispraćaju iz beogradskog zatvora u Haag. Čovjek to i ne skriva, štoviše – ponosi se time. Ovom prilikom obraćamo se svim organizacijama i pojedincima kojima je stalo do očuvanja nacionalnog identiteta i dostojanstva Domovinskog rata te ih pozivamo da spriječe sramotu kojoj aktualna gradska vlast izlaže Split i Hrvatsku", poručili su. 

Podsjetimo, njegov koncert održao se na Barbarincu, no otkazani su bili svi daljnji koncerti pjevača iz regije.

VIDEO Aleksandra Prijović otkrila da uživa u alkoholu: 'Kada sam rodila, rekli su mi da trebam piti što više piva'

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

Avatar Stradun
Stradun
21:15 11.10.2023.

Nema smisla pojedinačno zabranjivati. Treba zabraniti sve odreda!

AN
angelstorm21
23:16 11.10.2023.

Na kraju ispada da je Zagreb najgora prčija za širenje srpskog primitivizma

FR
FraneTente1861
23:04 11.10.2023.

"Turbofolk" je Srpska glazba. Imamo najbolje glazbenike u regiji i anketa pokaze da vecina Hrvata bi rado zabranili tu "muziku". Meni je taj turbofolk najgora vrsta glazbe. I mora se priznati puno ti pjevaca su pjevali za cetnicke uzurpatore u Hrvatskoj!