Goranu Miliću policija provalila u stan u Beogradu i deložirala ga

Foto: Arhiva VL
Goranu Miliću policija provalila u stan u Beogradu i deložirala ga
12.10.2009.
u 16:50
Bitku za stan od 90 kvadrata u centru Beograda koji je dobio od RTV Beograd 1986. godine HTV-ov putopisac i novinar nastavlja na Ustavnom sudu Srbije
Pogledaj originalni članak

U petak poslijepodne Goran Milić deložiran je iz stana u središtu srbijanske metropole koji je još 1986. dobio od RTV Beograd. Policija je provalila u nazočnosti susjeda i novinara i zapečatila stan. Iako medijima prvotno nije bilo dopušteno snimanje, policija je na kraju popustila pa su tako sve veće televizije u Srbiji snimile deložaciju HTV-ova urednika i putopisca. 

Vijest saznao na putu 

Iako stan sada glasi na nju, sutkinja Dragica Junović, koju Goran Milić krivi za otimanje imovine i zloporabu položaja, nije se pojavila na deložaciji. Ovim činom gotovo sve Milićeve nade da će mu stan biti vraćen pale su u vodu. 

- Prilično sam skeptičan da će se slučaj ikad riješiti u moju korist - rekao je Milić koji se trenutačno nalazi u Frankfurtu, gdje snima svoj putopis po Europi.

 - Pisao sam predsjedniku Srbije, predsjedniku općine, gradonačelniku, sutkinji koja je sudila u slučaju, poslao sam pisma na 12 adresa i nitko mi se nije udostojio odgovoriti - objasnio je Milić razloge ‘crnih prognoza'.

 Podrška medija 

Svim relevantnim institucijama Milić je objasnio kronologiju događaja i svoje sumnje da je sutkinja Dragica Junović nezakonito došla u posjed njegova stana. Ona je tijekom suđenja u njegovu slučaju cijelo vrijeme sudjelovala, i to u funkciji ‘umješivača'. Dva su suca prije donošenja presude otišla na bolovanje, a treći je presudio u njezinu korist.

 

- Zamislite kako je izgledalo to suđenje na kojem suca nadgleda osoba koja u slučaju ima svoje interese. Ona je utjecajna osoba i ne čudi me što je treći sudac popustio - rekao je voditelj. 

Sad mu još samo preostaje podnijeti tužbu na Ustavnom sudu Srbije. 

- Ako to ne uspije, idem na sud u Strasbourgu - kaže Milić. U njegovu obranu zasada su stali samo mediji. 

- B92, Slobodna Europa, TV Srbija, Politika... svi su oni iznijeli moju priču u javnost. S druge strane, ni jedna institucija nije se osjetila pozvanom da reagira u mom slučaju. Iznenadilo me što se Helsinški odbor oglušio na ovu situaciju i nije odlučio reagirati - dodaje Milić. 

TUŽNA SUDBINA PLEMIĆKOG DVORCA

Mali grof bio je omiljen među svojim vršnjacima. U školu je dolazio kočijom. A uz ovaj dvorac veže se i jedna legenda

Iako su ovi čvrsti, više od šest stoljeća stari temelji na kojima je izgrađen dvorac u Cerniku, preživjeli čak i tursko osvajanje, a sam dvorac preživio je Prvi i Drugi svjetski rat te Domovinski rat i potres koji mu je znatno oštetio krovište, pitamo se hoće li taj biser arhitekture preživjeti i nemar i zaborav, kako vlasnika, tako i hrvatskih institucija?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 70

KA
Karla
10:09 12.10.2009.

Miliću, ne daj se ! Bori se za svoje pravo! Korumpirano sudstvo sudi u korist sutkinje! Sramotno.

ZG
zgubidan
11:24 12.10.2009.

sutkinja ce se useliti u njegov stan, haha da ne povjerujes pa kako itko moze biti sljep pred tim!! Pa ta srbija gleda u zeleno a vidi recimo ljubicastu boju.

MA
mar06mir
10:31 12.10.2009.

Zasto se ne vrati tamo od kuda je i dosao. Tko ga je uopce zvao?