TRAŽIO UTJEHU

Harry šokirao bolnim priznanjem: Drogirao sam se, opijao i imao panične napade zbog majčine smrti

Foto: youtbe
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: PA/Pixsell
Foto: PA/Pixsell
Foto: PA/Pixsell
Foto: Phil Noble/REUTERS/PIXSELL
Foto: Press Association/PIXSELL
Princ Harry i Meghan Markle
Foto: REUTERS
Princ Harry i Meghan Markle
Foto: REUTERS
Princ Harry i Meghan Markle
Foto: Promo
21.05.2021.
u 10:43
Princ Harry (36) u novom showu na Apple TV+ progovorio je o traumama koje je proživljavao nakon smrti svoje majke, princeze Diane.
Pogledaj originalni članak

U namjeri da destigmatizira temu mentalnog zdravlja, princ Harry (36) je na Apple TV+ s Oprah Winfrey pokrenuo kratku dokumentarnu seriju "The Me You Can't See". Osim Lady Gage, Glenn Close i Oprah, odbjegli princ s britanskog dvora odlučio je podijeliti intimnu ispovijest o najgorim godinama svog života u kojima je tražio utjehu u raznim opijatima, a sve kako bi se distancirao od misli vezanima uz smrt neprežaljene majke, princeze Diane.

"Bio sam voljan piti, drogirati se i napraviti što god je trebalo kako se ne bih osjećao tako kako sam se osjećao. Nisam pio od ponedjeljka do petka, ali bih u petak ili subotu navečer popio dovoljno za čitav tjedan", priznao je Harry.

"Nisam pio iz užitka već da prikrijem nešto", prelomio je 36-godišnjak koji je uz Oprah producent ove serije, a otkrio je pritom kako mu je supruga Meghan Markle (39) pomogla potražiti pomoć prije više od četiri godine kad su sjećanja na majčinu smrt ponovno počela navirati.

Foto: PA/Pixsell

"Nisam živio u okruženju gdje se poticalo na razgovor o tome kako se osjećam, sve se potiskivalo. Svaki put kad bih obukao odijelo, kravatu i morao odigrati svoju ulogu imao bih panične napade, znojio se, srce mi je brže kucalo... Razdoblje od moje 28. do 32. godine života bilo je noćna mora", pojasnio je Harry koji je govorio i o terapijama.

 "Kad bi me ljudi pitali kako sam uvijek sam odgovarao s 'dobro'. Nikad da sam sretan, nikad da sam tužan, uvijek dobro. To je bio najlakši odgovor", rekao je i dodao kako je svaki put kad bi ušao u auto ili vidio kameru počeo paničariti. 

"Posljedice ove godine osjećat će se desetljećima. Djeca, obitelji, muževi, supruge, svi", istaknuo je Harry koji je s Oprah osmislio i producirao seriju. Dokumentarnu serija "The Me You Can't See" režirali su Oscarom nagrađeni redatelji Asif Kapadia i Dawn Porter, a o svom mentalnom zdravlju Harry proteklog tjedna razgovarao i s glumcem Daxom Shepardom. U njegovu podcastu 'Armchair Expert' otvoreno je progovorio kako je razmišljao o odlasku iz kraljevske obitelji još u 20-ima jer je mislio kako se tamo neće moći skrasiti i osnovati obitelj. Kako je rekao, osjećao je da "ne želi posao princa" i bojao se kako se povijest ne bi ponovila misleći na svoju majku, princezu Dianu, i njezinu tragičnu smrt. Vojvoda od Sussexa je ranije rekao da se osjeća zarobljeno u obitelji, ali da ne bi otišao bez supruge Meghan.

VIDEO Albina se nakon neuspjeha u Rotterdamu javila fanovima

 

 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

O2
Ožujak.2023
11:32 21.05.2021.

Ovo je pravi primjer onog: dok nisam upoznao svoju ženu, nisam znao da imam problem.

PA
Pahor
11:14 21.05.2021.

Ovaj ne prestaje kmecati. Mislio sam da nije bas takva tetkica s obzirom na vojnu karijeru, no taj ce do penzije cendrati

TR
tratincica68
11:18 21.05.2021.

Puko je.trebao je ostat sa babom zaneti