Promo

Hit novogodišnjeg dočeka - kokteli na bazi pjenušca

Foto: PR
Hit novogodišnjeg dočeka - kokteli na bazi pjenušca
Foto: PR
Hit novogodišnjeg dočeka - kokteli na bazi pjenušca
Foto: PR
Hit novogodišnjeg dočeka - kokteli na bazi pjenušca
VL
Autor
PR Članak
24.12.2019.
u 10:55
Jeste li spremni za novogodišnju zdravicu? Predlažemo 100 posto hrvatske pjenušce od vinograda do boce s potpisom Feravina, sjajne i za lagane novogodišnje koktele
Pogledaj originalni članak

Lagani, prozračni, osvježavajući! Baš se takvi kokteli piju na dočeku nove godine, a glavni im je sastojak pjenušac i to onaj proizveden charmat metodom kakav se čuva u podrumu poznate slavonske vinarije Feravino. Grasecco od 100 posto graševine i Francesca od 100 posto frankovke, moderni su, urbani pjenušci, koji će vas najprije privući mladenačkom, hipsterskom etiketom, a potom nezaboravnim okusom.

Jedinstven Grasecco dolazi u dvije kategorije – brut i ekstra brut. Nježne je zelenkaste boje, voćnih mirisa zelenih jabuka u kombinaciji s ledenom svježinom i ugodne bademaste gorčine graševine. Francesca je nježne ružičaste boje, suptilnog mirisa zrelog nara i bogatog dugotrajnog okusa u kojem dominiraju jagoda i malina.

Grasecco i Francesca sjajan su aperitiv za intimna druženja ili svečane trenutke, a njihov osvježavajući karakter do izražaja dolazi i u koktelima koje trendseteri jednostavno ne propuštaju. Od ovih pjenušaca Filip Lipnik, poznati hrvatski barmen Swanky Monkey Gardena kreirao je Miss i Brku, dva neodoljiva signature koktela.

Miss Francesca

Sastojci:

Šest, sedam kockica leda

Disaronno amaretto 0,04 dcl

Jagoda pire 0,04 dcl

Menta 4 do 5 listića

Limeta svježa 0,01 dcl

Francesca 0,10 dcl

Priprema:

U čašu staviti šest, sedam kockica leda, dodati 0,04 dcl Disaronno amaretta i 0,04 dcl jagoda pirea. Dodati par listića mente i 0,01 dcl svježe limete. Na kraju uliti 0,10 dcl Francesce. Uživat ćete bez obzira pijete li ga sami ili u društvu.

Brko Grasecco

Sastojci:

Šest, sedam kockica leda

Italicus 0,05 dcl

Vanilija syrup monin 0,02 dcl

Grasecco extra brut 0,10 dcl

3-4 kriške limete

Priprema:

U čašu staviti šest do sedam kockica leda, dodati 0,05 dcl Italicusa, 0,02 dcl Monin sirupa od vanilije i lagano pomiješati barmenskom žlicom. Nakon toga niz barmensku žlicu uliti 0, 10 dcl Grasecca, ukrasiti s tri do četiri kriške limete i lagano promiješati. Osvježavajući i lagani koktel savršen za party.

JAMES GANDOLFINI

Bivša supruga je pomahnitala nakon razvoda! Nabrajala starlete s kojima ju je varao i seksualne devijacije u kojima je uživao

Sit javnog pranja prljava obiteljskog rublja, Gandolfini je samo kratko komentirao da u njenim navodima nema istine te da su braku presudili psihički problemi s kojima se odbijala suočiti. Ljubavnu sreću pronašao je u zagrljaju bivše manekenke Deborah Lin. Vjenčali su se u ljeto 2008. u njezinu rodnom Honoluluu, a kum im je bio glumčev sin. Nakon što su postali ponosni roditelji djevojčice Liliane Ruth, činilo se kako su se Gandolfiniju sve kockice posložile. Sudbina je, međutim, za njega imala drukčiji plan.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr