LIGHTHOUSE

HRT-ovo povjerenstvo za Eurosong: Pjesma Nine Kraljić nije plagijat

Foto: Marko Prpić/Pixsell
HRT-ovo povjerenstvo za Eurosong: Pjesma Nine Kraljić nije plagijat
30.03.2016.
u 15:15
"Ne postoji dovoljno elemenata koji bi upućivali na to da je riječ o neupitnome plagijatu"
Pogledaj originalni članak

Na današnjemu sastanku stručnoga povjerenstva za Eurosong održanoga na Hrvatskoj radioteleviziji donesen je jednoglasni zaključak kako pjesma Lighthouse koju izvodi Nina Kraljić nije plagijat, priopćio je HRT.

Stručno povjerenstvo koje čine istaknuti hrvatski glazbenici Emilio Kutleša, Ante Pecotić i Maro Market te vršiteljica dužnosti ravnateljice Poslovne jedinice Produkcija Sanja Ivančin, nakon što je preslušalo pjesme Šveđanke Zare Larrsson Uncover i hrvatske predstavnice na ovogodišnjemu natjecanju za pjesmu Eurovizije Nine Kraljić Lighthouse, zaključilo je da pjesma prema zakonskim odredbama nije plagijat. 

"Naime, postoji fraza od dvaju taktova identičnih onima u pjesmi Uncover, što je u glazbi čest slučaj. Međutim, prema mišljenju stručnoga povjerenstva ne postoji dovoljno elemenata koji bi upućivali na to da je riječ o neupitnome plagijatu jer definicija plagijata podrazumijeva melodijsku liniju od četiriju taktova koji se potpuno poklapaju s originalom, što u ovoj pjesmi nije slučaj. Pjesma Lighthouse podsjeća na slične pjesme svojega glazbenog žanra. Povjerenstvo smatra da autori nisu imali namjeru plagiranja", zaključili su.

Iz HRT-a su Nini Kraljić još jednom uputili podršku i zaželjeli joj mnogo sreće i uspjeha na predstojećemu 61. natjecanju za pjesmu Eurovizije u Stockholmu te izrazili uvjerenje da će predstaviti Hrvatsku u najboljemu svjetlu.

>> Nalikuje li pjesma za Eurosong previše švedskom megahitu?

>> Ovo je pjesma s kojom Nina Kraljić ide na Eurosong

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

AR
ana.rimbaud
15:46 30.03.2016.

Eto. A oglasio se na svom blogu Pierre's Schlager i Pierre Bengtsson koji je prvi doveo u vezu te dvije pjesme i veli da je vaša novinarka krivo shvatila njegove riječi, vjerojatno zato jer se koristila Google Translateom, kaže.

FA
Fake
16:37 30.03.2016.

Pa naravno da nije.Nina,odlična si.

RA
radekbrod
15:46 30.03.2016.

Pjeva stvarno ok ali te tetovaže☺