paris fashion week

I darkerski modeli slave eleganciju na pariškom tjednu mode

Foto: AFP/Pixsell, Reuters/Pixsell
pariz (1)
Foto: AFP/Pixsell, Reuters/Pixsell
pariz (1)
Foto: AFP/Pixsell, Reuters/Pixsell
pariz (1)
Foto: AFP/Pixsell, Reuters/Pixsell
pariz (1)
Foto: AFP/Pixsell, Reuters/Pixsell
pariz (1)
04.10.2011.
u 20:12
Modeli su ljupki, razigrani, diorovski su do srži. A nisu gallianovski u smislu jakog (i grandioznog) Gallianova oslanjanja na povijest mode. Gayten je ponudio raznoliku lepezu modela za sljedeće ljeto.
Pogledaj originalni članak

Moda nije pisanje romana u potkrovlju. To ovisi o velikom timu! – rekao je za Harper’s Baazar dizajner Bill Gayten, po našoj procjeni najveća zvijezda pariškoga Fashion Weeka! Gayten je na dizajnerski vrh Diora došao nakon 14 godina suradnje s Johnom Gallianom koji je morao abdicirati nakon skandaloznih neonaci izjava.

Kolekcija vrijedna vrha

Jasno je da Gayten nije želio na taj način doći na svjetski modni tron. A kao da to samo po sebi nije neugodno, morao je i dizajnirati kolekcije koje je Dior lansirao dok ne izabere novog art direktora. No kolekcija koju je pokazao u Parizu je odlična! Vrijedna vrha Diora. – Gaytena za art direktora Diora! – vikali bismo kad bi nas netko presudan za to mogao čuti.

Modeli su ljupki, razigrani, diorovski su do srži. A nisu gallianovski u smislu jakog (i grandioznog) Gallianova oslanjanja na povijest mode. Gayten je ponudio raznoliku lepezu modela za sljedeće ljeto. Žene će iznova čeznuti za Diorom, i izgledati zanosno u Gaytenovoj viziji! Dizajnirao i kolekciju koja ide pod Gallianovim imenom. Izgleda kao da je pred očima imao samog Galliana. Tako bi Galliano bio odjeven da je žensko! Publika je, ipak, protestno izostala s prezentacije...

Pobjeda Lagerfelda

Praznih stolaca nije bilo kod Albera Elbaza koji je za Lanvin dao elegantnu darkersku, gotik kolekciju, uz muški intoniranu, ali seksi modu. Kod omiljenog Balmaina debitirao je Olivier Rousteing. Tu su bile glavne uske kožne hlače i mini haljine. Kod Sonije Rykiel debitirala je April Crichton s teniskim stilom. Phoebe Philo dala je za Celine modele od bijelog pamuka i “ljetne kože” uz torbice u jakim bojama.

Salma Hayek i Alexa Chung bile su u prvom redu kod Stelle McCartney. Osim tate “betlea” Paula. Sve je nadmašio Lagerfeld koji je Chanel uronio u iluziju podmorja!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.