Osim kreativnim tanjurima i ukusnim jelima, Filipa Sorko i Petra Egić, rođakinje i natjecateljice u showu “Tri, dva, jedan – kuhaj!”, ističu se i osebujnim odjevnim kombinacijama.
Uz brojne izazove u showu, poput čerupanja fazana, djevojkama je najveći izazov bio dokazati i pokazati ljudima da unatoč svojemu modnom odabiru i svim pretpostavkama na temelju toga znaju dobro kuhati.
Doktorat ipak važniji od cipela
– Ljudi govore da kuhanje i moda ne idu skupa, a mi smo prihvatile taj izazov razbijanja predrasuda i pokazale da se u štiklama odlično snalazimo u životu i u kuhinji te se pritom ludo zabavljamo! – kaže nam 23-godišnja Filipa. Za nju je, kaže, sasvim prirodno spajati kuhanje i modu jer je estet i vizualni tip.
– Obožavam šarenilo, printove, šljokice, vezove, perje i krzna. Sa svoje 23 godine mogu se pohvaliti velikom i raznolikom kolekcijom odjeće, šešira, torbica i cipela. Stvari kupujem na raznim sajmovima, buvljacima, putovanjima te često posjećujem vinkovački second hand shop – opisuje svoj stil Filipa i dodaje kako njena rođakinja Petra njeguje pročišćen i jednostavan stil, ali moda joj nije na prvom mjestu jer je budućoj pravnici doktorat važniji od novih cipela.
Prijavljivanje u show, za koji kažu da im je najbolja i najjeftinija škola dosad, nije im bilo prvi zajednički kulinarski pothvat. – Bio je to projekt vrlo maštovita naziva “sendvič-klub”! Bilo je to u osnovnoj školi kada smo za našu braću i sestre radile male sendviče. Imale smo čak i svoju pjesmicu za to! Iako smo oduvijek voljele kuhati i jesti, mislim da je početak naših zajedničkih ozbiljnijih pokušaja u kuhinji bio negdje prije 5 godina, kada smo skupa pravile večeru za moj rođendan – prisjeća se Filipa.
Neslavne jabuke i curry
Djevojke vole delicije iz svoje rodne Slavonije, ali vole i koketirati sa svjetskom kuhinjom i egzotičnim jelima. – Moji ozbiljniji doticaj sa svjetskim kuhinjama dogodio se dok sam živjela u Londonu. Volim isprobavati lude kombinacije, ali kod kuće najradije kuham finu domaću kaloričnu hranu! Kao svog najdražeg kušača moram izdvojiti svoju mamu! –kaže.
Petrin susret s egzotikom u kuhinji bile su ne tako slavne jabuke s curryjem njezina tate. Njezini najdraži kušači su njezini baka i dida, koji ni nakon Petrine patke s ananasom nisu odustali od kušanja Petrinih “egzotičnih izleta” – kroz smijeh kaže Filipa, po zanimanju modna dizajnerica.
Na pitanje kako bi potrošile novčanu nagradu ako pobijede u RTL-ovu showu Filipa kaže: – Pune smo ideja tako da ne sumnjam da bismo novac pametno uložile. Restoran ne bismo otvarale, mi bismo napravile nešto uzbudljivije i originalnije od toga! Pokrenule bismo zanimljiv kulinarski projekt o kojem već dulje maštamo i koji se na zapadu zove “Underground restaurants”. A možda nas nakon ovog otkrije i neka televizijska kuća te dobijemo svoj show u kojem bismo mogle spojiti modu, kuhanje, umjetnost i dobru zabavu!
Ako oces datese primjeti trebas biti drugaciji