moreplovci

Igor Hajdarhodžić: Kćer Gitu uvijek tražim savjet

Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
igor (1)
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
igor (1)
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
igor (1)
19.05.2012.
u 20:30
Popularni glumac vlasnik je 64 broda starija od 70 godina i kao takav posjeduje najveću zbirku brodova na Mediteranu. Od toga je njih 56 kupio na Jadranu, od Istre do Dubrovnika. U srpnju će put Francuske s novosagrađenim brodom Falkuša.
Pogledaj originalni članak

Na četvrtom Adriatic Boat Show u Šibeniku svoje su makete izložili poznati glumac Igor Hajdarhodžić i kolega mu Jure Nižić. Osim brodića iz svoje radionice u Šibenik su doveli i najstariji parobrod u Hrvatskoj, iz 1912. godine. Zanimanje je, otkriva Igor, veliko, a sve je zapravo uvertira za najveći susret brodova i mornara u Francuskoj.

Popularni glumac vlasnik je 64 broda starija od 70 godina i kao takav posjeduje najveću zbirku brodova na Mediteranu. Od toga je njih 56 kupio na Jadranu, od Istre do Dubrovnika. U srpnju će put Francuske s novosagrađenim brodom Falkuša, napravljenim prema uzoru na stare komiške brodove. Svoju je strast prenio i na šestogodišnju kćer Gitu, koja, otkriva, već puno zna o plovidbi.

– Od maketarstva do plovidbe, zajedno smo u svemu. Pitam je za savjet kad namjeravam kupiti novi brod ili nešto napraviti na starome. Svaki dan smo zajedno, a kako sam uvijek među brodovima i Gita ih je upoznala i zavoljela – govori Igor.

I ovo ljeto zajedno će obradovati brojnu djecu kad se negdje usidre i s guštom odrade male glinene radionice brodova.

A dok su Gita i glumcu bližnji preko njega zavoljeli i plovidbu i brodove, Igoru je žao što sam posjeduje više hrvatskih linija brodova nego svi hrvatski muzeji zajedno. I što su razasuti po Jadranu umjesto da su postav nekog pomorskog muzeja.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

MI
Milkica
23:29 19.05.2012.

Mogel bi si kosu tu i tamo oprati.

JA
jadre
07:09 20.05.2012.

......koja lepa reč-obradovati djecu ...superiška Tatjana