SJEĆATE LI JE SE?

Ovu su pjesmu svi pjevali prije 35 godina, a Igor Mirković je njenom obradom najavio novu sezonu CBS

Foto: Interfilm
Crno-bijeli svijet
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Igor Mirkovic
Foto: Interfilm
Crno-bijeli svijet
Foto: Interfilm
Crno-bijeli svijet
Foto: Interfilm
Crno-bijeli svijet
Foto: Interfilm
Crno-bijeli svijet
08.12.2020.
u 20:14
- Od sljedećeg vas tjedna teleportiramo u 85. i 86. u vrijeme kad su ovu pjesmu znali i vrapci na grani, Gotovo je s reprizama, treća sezona sretno je završila, od ponedjeljka novih dvanaest epizoda, napisao je Mirković uz video kojeg je ekipa serije snimila na kraju treće sezone
Pogledaj originalni članak

Serija "Crno-bijeli svijet" u ponedjeljak 14. prosinca 2020. vraća se u program HRT-a, a njen koscenarist i redatelj Igor Mirković na Facebooku je najavio novu sezonu prigodnim videom.

- Od sljedećeg vas tjedna teleportiramo u 85. i 86. u vrijeme kad su ovu pjesmu znali i vrapci na grani, Gotovo je s reprizama, treća sezona sretno je završila, od ponedjeljka novih dvanaest epizoda, napisao je Mirković uz video kojeg je ekipa serije snimila na kraju treće sezone. Riječ je o obradi pjesme "Za milion godina", koju su u ljeto 1985. snimili tada najpoznatiji glazbenici bivše države, pridruživši se tako drugim zemljama koje su snimile svoje pjesme, te prihod od prodaje proslijedile gladnima u Africi. Između ostalih pjesmu su pjevali Jura Stublić, Massimo Savić, Aki Rahimovski, Zdravko Čolić, Marina Perazić, Željko Bebek, Doris Dragović, Zorica Kondža, Goran Bregović i drugi. glazbenici su izveli ovu pjesmu na osmosatnom koncertu 15. lipnja 1985. u Beogradu. Spot za ovu pjesmu prikazan je na televizijskim postajama diljem svijeta, a 13. srpnja 1985. je prikazan u okviru "Live Aid" koncerta u Londonu, na velikom video-zaslonu.

Ovaj spot je također uključen u "Live Aid DVD" izdanje, koje je objavljeno 2004. godine. Inače, četvrta sezona serije snimana je tijekom ove godine, a Igor Mirković je u razgovoru za Večernji list kazao kako im nije bilo lako.

- Sad kad je sve prošlo mogu reći da smo imali fantastičnu sreću i da smo u stotinjak dana snimanja neznatno mijenjali planove u odnosu na dolaske i odlaske glumaca koji su morali prelaziti granicu. Od svih nevolja koje smo mogli imati zapravo nas nije snašla ni jedna. Ali lako je sada o tome govoriti. Naša produkcija imala je puno neprospavanih noći: bilo kakav slučaj zaraze unutar ekipe doveo bi do prekida snimanja i gubitka velikog novca. Nama se to, srećom, nije dogodilo pa sada mogu reći da je tako dugo snimanje najbolja zaštita od zabrinutosti i crnih misli. Dok snimate, potpuno ste koncentrirani na to što radite i živite u svom malom balonu ekipe s kojom igrate zajedničku igru. Uz to, snimanje je došlo nakon perioda lockdowna u kojem nitko nije radio ništa pa su svi bili željni posla. Ako ova nesretna pandemija završi dobro i ako se ponovo vratimo nekakvom lijepom životu, moje će uspomene na to ljeto kad smo živjeli rizično, ali snimali prekrasno biti najljepše moguće, rekao je Mirković.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

NI
Nidge
20:49 08.12.2020.

glupa serija....

RA
Rafael71
21:12 08.12.2020.

Preglupo, jugo-nostalgičarsko, da baš ne kažem što.

Avatar Domovine_sin
Domovine_sin
21:58 08.12.2020.

Kao ideja, tj. koncept, kopira malo seriju "Grlom u jagode". Gluma mi je preloša.