Jednostavno i fino

Imate stari kruh? Nemojte ga bacati jer Karmela Vukov Colić ima slasni recept kojim ćete ga iskoristiti

Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
Nespes
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Dubrovnik: Karmela Vukov Colić prezentirala talijanske kulinarske delicije
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
Nespes
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Foto: Grgur Zucko/Pixsell
Foto: instagram
17.12.2021.
u 19:30
Voditeljica kaže kako uvijek pronađe način kako iskoristiti stari kruh jer ga ne voli bacati i sada je od starog kruha napravila ukusan desert.
Pogledaj originalni članak

Voditeljica Karmela Vukov Colić na svom Instagramu pratiteljima često dijeli recepte i kulinarske savjete i trikove. Karmela na Laudato TV zadnje tri godine  u TV emisiji predstavlja recepte svete Hildegarde, a sada su objavljeni u knjizi 'Kuhinja sv. Hildegarde za svaki dan'. Kuhanje je oduvijek njezina velika strast i ne voli kada se hrana baca, a pogotovo kada se baca kruh. Odlučila je zato s obožavateljima podijeliti savjet i recept kako mudro i ukusno iskorisiti stari kruh. 

- Ne volim bacati kruh. Stvarno ne volim. Uvijek ga pretvorim u prezle, krutone, juhe ili knedle. Ili, kao danas, u ukusan zimski desert. Bread pudding je neizostavan dio britanskog slatkog stola, ali i domišljat način upotrebe starog kruha - napisala je KArmela i svojim božavateljima ostavila detaljan recept za puding od kruha. Evo recepta koji je podijelila:

 

 

PUDING OD KRUHA
Jučerašnji kruh narežite na kockice (2x2 cm). Složite ih u vatrostalnu posudu premazanu maslacem i odozgo prelijte žlicom-dvije rastopljenog maslaca. Umutite 4 jaja, 5 -6 žl šećera, 1-2 žličice cimeta, 1 žličicu vanilije i 480 ml (2 šalice) mlijeka. Time prelijte kruh. Malo ga i pritisnite da lijepo upije tekućinu. Po vrhu možete pobacati grožđice (tradicionalni recept) ili (kao ja, jer mi paše malo kiseline) višnje (svježe,smrznute, iz kompota). Prekrijte aluminijskom folijom i pecite na 160 stupnjeva, 35 min. Maknite foliju i pecite još 15 min da se lijepo pozlati. Poslužite toplo (mada je ukusno i hladno) uz preljev od vanilije. Za taj preljev ugrijte 350 ml mlijeka i 100 ml slatkog vrhnja. Prije vrenja maknite s vatre. Posebno tucite 2 žumanjka, 4 žl šećera, 1 žličicu vanilije (ili vanilin šećer) i 1 obilnu žl škrobnog brašna. Kad je jednolično, polako ulijevajte vruće mlijeko, malo pomalo, da se žumanjci ne zgrudaju. Sve vratite na laganu vatru i, neprestano miješajući, kuhajte dok se ne počne gustiti. Prekrijte prozirnom folijom (neka dotiče kremu) i ostavite da se hladi dok se puding ne ispeče.  Uz recept Karmela je svima zaželjela dobar tek.

VIDEO Danijela Martinović održala koncert u Zagrebu nakon dvije godine: Oduševila u maloj crnoj haljini

 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ZB
Zoki-Bijela
06:47 18.12.2021.

Kruh se nikada ne baca.. Malo kasni.