u Dubrovniku

Ivana Paradžiković pokazala kako su ju dočekali studenti nakon što je uvjetno osuđena

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Instagram
Foto: Promo
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: PIXSELL
Foto: Instagram
Foto: Instagram
15.04.2023.
u 14:53
Bivša urednica emisije 'Provjereno' Ivana Paradžiković nakon odlaska s televizije dobila je angažman na Sveučilištu u Dubrovniku gdje studentima predaje istraživačko novinarstvo, a oni su je ganuli podrškom koju su joj pružili nakon uvjete osude
Pogledaj originalni članak

Bivša voditeljica i urednica istraživačkog magazina 'Provjereno' na Novoj TV Ivana Paradžiković (42) i novinar Ivan Čorkalo krajem ožujka nepravomoćno su uvjetno osuđeni na po 10 mjeseci zatvora uz rok kušnje od tri godine jer su u prilogu emisije Provjereno na Novoj TV prije nešto više od tri godine počinili kazneno djelo "povrede tajnosti postupka" u kojem je dijete bilo žrtva seksualnog delikta od strane člana obitelji. U njihovu obranu odmah je stala i Nova TV navodeći kako je "nedvojbeno da se objavljenim prilogom radilo  u korist žrtve". A podršku osim bivšeg poslodavca Ivani su pružili i studenti Sveučilišta u Dubrovniku na kojem Paradžiković predaje kolegij istraživačko novinarstvo kao vanjska suradnica.

 "Ne znam je li mi bolji pogled iz ureda ili gledaj dalje", napisala je uz prvu fotografiju u nizu koju je u subotu objavila na svom Insta Storyju.

Foto: Instagram

Potom je objavila fotografiju koja prikazuje ploču na kojoj je preko cijele površine markerom bilo ispisano "Vi ste naš heroj ulice"."Ovako su me dočekali studenti Sveučilišta u Dubrovniku", napisala je oduševljena Paradžiković. 

Foto: Instagram

A čini se da su njezinim predavanjem bili oduševljeni i studenti koji se unatoč tome što je subota jednostavno nisu htjeli kući. "I neće kući. Iako je subota, kažu: 'A dajte pričajte još, profesorice'", otkrila je uz selfie sa studentima. 

Foto: Instagram

Podsjetimo, bivša zaposlenica Nove TV odmah nakon što je saznala za presudu poručila da bi opet učinila isto i da "zakon nije moralni kompas".

"Časni sude, kriva sam. I znate što, opet bih učinila isto. Zakon nije moralni kompas. Ljudi koji su štitili Anu Frank, kršili su zakon. Oni koji su je ubili, poštivali su ga. Oduvijek sam radila po savjesti i moralnim načelima. Pogotovo u toj priči. Čak i po cijeni koju sam danas platila. 10 mjeseci uvjetno zbog povrede tajnosti postupka? Radije bih u zatvor, ako će to biti primjerena kazna jer sam pokušala zaštititi tu djevojčicu, izboriti se zbog stravične nepravde koja joj je počinjena", napisala je na društvenim mrežama nakon uvjetne osude pa otkrila i da ju je duboko dirnula sudbina djevojčice o kojoj je bilo riječ u prilogu.

"Ubila me ta priča. Kao majku, kao novinarku. Spoznaja da su joj te grozote činili u trenutku dok je obitelj bila pod nadzorom Centra za socijalnu skrb, da policija uopće roditelje nije obuhvatila istragom… Ta spoznaja moj je bio motiv. Ukazati da je nisu zaštitili. Djevojčicu od pet godina. I danas plačem zbog nje. I ja sam očito podbacila, ni ja nisam uspjela. Neka mi oprosti samo ona",  zaključila je.

VIDEO Žena za kojom su 80-ih uzdisali svi iznenadila je priznanjem da voli žene, a i danas izgleda sjajno

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

JU
juma
15:28 15.04.2023.

Usporedjuje se s Anom Frank? Vauu...

DU
Duupin
16:31 15.04.2023.

Opet Ona

Avatar Moodleen
Moodleen
18:08 15.04.2023.

Nema dana bez paradžikovičke, evo kaj znači omiljeno prezime. Da se preziva Horvat svakih 14 godina bi možda malo o njoj. Možda!