"POSLJEDNJA PATROLA"

J. Gyllenhaal želio romantičnu ulogu, a završio u akcijskom filmu

Foto: "Posljednja patrola"
jake (1)
Foto: "Posljednja patrola"
jake (1)
Foto: "Posljednja patrola"
jake (1)
Foto: "Posljednja patrola"
jake (1)
Foto: "Posljednja patrola"
jake (1)
Foto: "Posljednja patrola"
jake (1)
Foto: "Posljednja patrola"
jake (1)
09.12.2012.
u 20:00
– Želio sam ispričati priču o ljudima na prvoj liniji obrane zakona. No u osnovi je to priča o dvojici najboljih prijatelja i opasnostima koje doživljavaju u službi. Ima akcije i nasilja, ali i prijateljstva, obitelji i tema bliskih svima.
Pogledaj originalni članak

Nakon mnogo uloga, među kojima su i one čudaka u filmu “Donnie Darko”, kauboja Jacka Twista u drami “Planina Brokeback” o ljubavi dvojice homoseksualaca i vojnika Coltera Stevensa u filmu “Izvorni kod”, glumac Jake Gyllenhaal odjenuo je plavu uniformu. U filmu “Posljednja patrola”, koji uskoro stiže u naša kina, našao se u ulozi izvršnog producenta, ali i čuvara reda Briana Taylora koji patrolira ulicama Los Angelesa.

Kako bi što bolje utjelovio policajca koji se obračunava s okorjelim kriminalcima i divljacima i stalno nosi glavu u torbi, Jake je pet mjeseci polazio policijsku obuku.

Priča o nasilju i prijateljstvu

Scenarij koji govori o stvarnim događajima iz policijskog života u samo šest dana napisao je David Ayer, koji je ovaj film i režirao i producirao.

– Želio sam ispričati priču o ljudima na prvoj liniji obrane zakona. No u osnovi je to priča o dvojici najboljih prijatelja i opasnostima koje doživljavaju u službi. Ima akcije i nasilja, ali i prijateljstva, obitelji i tema bliskih svima – objašnjava Ayer. Taj adrenalinski mozaik privukao je Jakea Gyllenhaala i ponukao ga da ulogu prihvati. Jer na prvu loptu, kad mu je film ponuđen, ovaj ju je 31-godišnjak kanio odbiti. Zašto? Samozatajni Jake, kaže, za promjenu je priželjkivao ulogu u romantičnom filmu. Što i ne čudi jer je markantni mladić u stvarnom životu zaljubljen u ljubav pa se i na filmskim setovima nekoliko puta zaljubio do ušiju. Najveća njegova ljubav s radnog mjesta bila je s glumicom Kirsten Dunst.

Ljubav s filmskog seta

Njih dvoje upoznali su se i “svezali” prije Božića 2002. godine. Vezi je kumovala Maggie Gyllenhaal, Jakeova sestra, koju je Kirsten upoznala na snimanju filma “Osmijeh Mona Lise”. Nije dugo prošlo i postali su nerazdvojni. Svuda su išli skupa pa je tijekom snimanja filma “Dan poslije sutra” Dunst zbog Jakea stalno boravila na setu. Redatelj Roland Emmerich na koncu joj je i dodijelio cameo ulogu. Svoje emocije pokazivali su na svakom koraku i naveliko govorili o darovima koje su jedno drugome dali. Poznato je da je za rođendan Jake voljenoj kupio sivog mačića.

Razdragana Kirsten u životinju se zaljubila i nazvala je Sophie. U njihovu odnosu ruže su cvale do ljeta 2004. godine, kad su se odlučili razići. Ali nije ljubav dječja igra pa ni prekid nije mogao proći bez ožiljaka. Dvoje glumaca potajno se sretalo i sljedeće dvije godine. Na definitivni razlaz odlučili su se tek 2006. godine, nakon čega je svatko krenuo svojim putem.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.