4. IZDANJE

Jakša i Hrepa iz Daleke obale otvaraju Šibenik Spring festival

Foto: Promo
Šibenik spring festival
Foto: Promo
Šibenik spring festival
Foto: Promo
Šibenik spring festival
Foto: Promo
Šibenik spring festival
Foto: Promo
Šibenik spring festival
Foto: Promo
Šibenik spring festival
Foto: Promo
Šibenik spring festival
Foto: Promo
Šibenik spring festival
Foto: Promo
Šibenik spring festival
Foto: Promo
Šibenik spring festival
28.05.2024.
u 17:00
Festival donosi izuzetnu gastronomsku ponudu koju pripremaju vrhunski domaći Chefovi, istražujući bogatstvo dalmatinske kuhinje kroz street food prizmu
Pogledaj originalni članak

Ovogodišnji 4. po redu Šibenik Spring by Staropramen, omiljeni proljetni street food festival, koji su još prve godine Šibenčani prozvali svojom proljetnom adventurom, održat će se od 28. svibnja do 1. lipnja u predivnom Perivoju Roberta Visianija.

Uz otvorenje koje će upotpuniti koncert Jakše & Hrepe ex Daleka Obala, festival će svake večeri ugostiti različite DJ-eve i saksofoniste koji će osigurati dinamičnu atmosferu i nezaboravne večeri.

Festival donosi izuzetnu gastronomsku ponudu koju pripremaju vrhunski domaći Chefovi, istražujući bogatstvo dalmatinske kuhinje kroz street food prizmu. Posjetitelji će tako moći uživati u kreativnim dalmatinskim, ali i ostalim jelima poput pašticade u bansima, arančinima (prženim okruglicama) skradinskog rižota i cicvarde (sipe sa slanutkom) koju potpisuje Chef Dino Bebić iz „Lipo Gourmet-a“, zatim mladi Chefovi Josipa Mikulić i Toni Slavica iz „Lišo bez punta“ pripremaju uz moderan twist neke tradicionalne recepture poput orza o hobe, plate Fali more, drž se kraja i Skoro pa običnu sengulu s mortadelom, kozjom skutom i umakom od pistacija. Poznati restoran „Pomalo“ iz Žaborića i njihov pizzaiolo peku prefora napuljske panuozzo pizza sendviče (roast beef, mortadella&pistachio, prosciotto cotto&mozzarella fior di latte…), nezaobilazna „Festina lente“ s Jopom i Badžom na čelu, ove godine, osim popularnih neodoljivih 'Rvatskih, Spring i Pokemon burgera priprema i španjolsku/mediteransku paellu i leši sendwich. Popularan restoran sa šibenske rive „Visiani“ sa Chefom Grgom Bačelilićem priprema srdelu savur, chicken lollipop (pržene pileće batke) sa salatom od bulgura i sendvič tingul (kokošji trgani tingul u brioche pecivu) , dok će vodičanski „Kaktus“ imati smash tortilju i burger, slatki burger/waffle s voćem i čokoladom, prženi batat te sendvič s mortadellom i burattom. Za najveći broj koktela i pića by G3 Spirit (Hendrick's, Jagermeister, Tito's, Moncey Shoulder) te osvježavajuće hladnom Jamnicom i Coca-Colom zadužen je legendarni šibenski milijev „Osvit“, uz novost na festivalu - sendviče s trganim buncekom.

Poseban dio festivala je „Chill Staropramen zona“ gdje se možete opustiti uz osvježavajuće pivo i uživati u prekrasnom ambijentu perivoja, što čini savršeno mjesto za predah i druženje, Staropramenove i Mlinarove foto kutke s prekrasnim hostesama te wellcome korner šibenskog D-resorta.

Pod visokim pokroviteljstvom Grada Šibenika i Turističke zajednice grada Šibenika, festival Šibenik Spring je događaj koji ne smijete propustiti. Ulaz na festival je besplatan, a radno vrijeme je od 17 do 24 sata tijekom tjedna, a petkom i subotom do 01 sata.

VEZANI ČLANCi: 

PARNI VALJAK

Igor Drvenkar: 'Uoči prvog koncerta nisam mogao spavati, a najviše uživam u ulozi negativca'

- Od početka je bilo jasno da Akija nitko ne može zamijeniti i da to nije ni ideja ni želja. Aki živi s nama kroz pjesme koje pjevamo i on je uvijek tu. Ja se trudim maksimalno dati samog sebe i nadam se da ljudi to prepoznaju kada sviramo, kada se izvode te pjesme, progovorio je novi frontmen Parnog Valjka o legendarnom izvornom pjevaču i otkrio kako se nosi s visokim očekivanjima.

Dođite i doživite kako se strast prema hrani i ljubav prema glazbi spajaju u jedinstvenom proljetnom festivalu u srcu Dalmacije – Šibeniku!. Svakodnevni nastupi poznatih DJ-a poput legendarnog DJ-a Bake i njegove večeri „Funki town“ u srijedu, poznatog zadarsko/zagrebačkog DJ Alvizea i šibenskog saksofonista Chuck Borrisa u četvrtak na „Feels like summer“ večeri, u petak uz „Studio 45“ popularnog DJ-a PaleolitiKa  te zatvaranje festivala uz DJ-a Bakulu i njegovu tematsku večer „From dico to disco“ uz majstorska kulinarska umijeća lokalnih Chefova čine Šibenik Spring nezaobilaznim događajem ove sezone.

VIDEO: Haris Džinović otkrio kako podnosi što je predmet sprdnje: 'Ismijavaju me na društvenim mrežama...'

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.