OD 15. DO 18. KOLOVZA

Jedinstveni blues kamp po deseti put u Lonjskom polju

Foto: promo
Blues Pop rock škola
Foto: promo
Blues Pop rock škola
Foto: promo
Blues Pop rock škola
Foto: promo
Blues Pop rock škola
Foto: promo
Blues Pop rock škola
11.08.2024.
u 13:57
Na ovom kampu okupljaju se djeca i njihovi mentori iz raznih dijelova Hrvatske i regije, svaki s vlastitom pričom i iskustvom, ali s jednom zajedničkom notom koja nas povezuje, a to je ljubav prema bluesu, kazao je Miroslav DImić
Pogledaj originalni članak

Poprock škola SIsak u suradnji sa Općinom Jasenovac i ove godine organizira koje Međunarodni Blues Kamp Lonjsko polje, koji će se od 15. do 18. kolovoza održati deseti put! 

- Ovo je jedinstven kamp ovakvog stila u Europi, za što smo 2019. godine u Memphisu USA (koljevci bluesa) dobili i najveću američku nagradu „Keeping the blues alive“ koja se dodjeljuje pojedincima ili udrugama koje rade na razvoju i očuvanju bluesa u svijetu. Kamp organiziramo u našoj Županiji desetu godinu za redom i želja nam je da gradovi i lokalne zajednice Županije uključe u organizaciji ovog projekta. S obzirom da nam u kamp dolaze vrhunski hrvatski i svjetski glazbenici, veliki broj domaćih i stranih medija prati dešavanja u kampu. To je izvrsna prigoda za promociju svih gradova naše Županije. Nadam se da ćemo je zajednički znati iskoristiti na najbolji način, kazao je Miroslav DImić, direktor Poprock škole Sisak 

Blues je glazbeni stil koji duboko seže u srce i dušu. Njegova snaga leži u iskrenosti i jednostavnosti, a priče koje nam priča kroz svoje note diraju nas na poseban način. 

- Na ovom kampu okupljaju se djeca i njihovi mentori iz raznih dijelova Hrvatske i regije, svaki s vlastitom pričom i iskustvom, ali s jednom zajedničkom notom koja nas povezuje, a to je ljubav prema bluesu. Za vrijeme trajanja 10. Blues kampa imat ćemo priliku slušati i učiti od iskusnih glazbenika, sudjelovati u radionicama, zajedno s mentorima zasvirati i dijeliti glazbene trenutke koje ćemo pamtiti zauvijek. Ovaj kamp nije samo prilika za glazbeni rast i učenje novih vještina, već i prilika za upoznavanje i stvaranje novih prijateljstava i veza sa svima koji dijele strast prema glazbi i umjetnosti. Međunarodni Blues Kamp je posvećen prvenstveno mladima, ali i svim zaljubljenicima u blues & rock glazbu i onima koji žele otkriti čari ovog autentičnog glazbenog žanra, rekao je Dimić i najavio brojne radionice. 

VEZANI ČLANCI: 

- Detaljnije ćemo istražiti korijene blues glazbe, njegov utjecaj na suvremenu glazbu te kako blues zvukovi oblikuju muzičke žanrove diljem svijeta. Učesnici kampa imat će priliku svirati sa mentorima i gostima kampa. Uživat ćemo u improvizaciji i stvaranju jedinstvenih Posavskih blues nota i trenutaka. Tu su i večernji koncerti dječjih bendova, lokalnih i međunarodnih vrhunskih blues glazbenika. Osim glazbe, bit će prilike za druženje sa sudionicima kampa uz promociju knjiga, likovne radionice itd. Stvorit ćemo nova prijateljstva i povezati se s ljudima koji dijele ljubav i strast prema bluesu, rekao je Dimić. 

VIDEO: Nevjerojatni prizori iz Imotskog! Thompson održao samostalni koncert nakon dvije godine pauze

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.