Da se Doris Pinčić Rogoznica odlično snalazi ispred kamera, već je svima dobro poznato, a da je jednako dobra i u kuhinji mnogi su tek sada otkrili. Voditeljica emisije ''Dobro jutro, Hrvatska'' uživa u spravljanju finih jela i slastica, čime se nedavno pohvalila i na društvenim mrežama.
– Obožavam kuhati. Strastveni sam gurman, a kuhinja je moje umjetničko platno. Volim kuhati lokalno, sezonski i ono kao naše bake. Zato svoju kuhinju i zovem Kuhinja babe Eve jer me upravo moja pokojna baba Eva naučila promišljati u kuhinji, od malo namirnica stvarati čaroliju – izjavila je svojedobno Doris koja je u povodu nadolazećih blagdana sa svojim pratiteljima podijelila recept za ukusan kolač od batata koji je oduševio mnoge.
KOLAČ OD BATATA BY DORIS
Suhi sastojci:
pola šalice pirova brašna
pola šalice bademova brašna
pola šalice kokosova brašna
malo običnog bijelog, glatkog brašna
žličica soda bikarbone
cimet
prstohvat soli.
Mokri sastojci:
skuhani batat smiksan s 1 dl mlijeka po izboru
tri velike žličice meda
3 jaja
rastopljen kokosov maslac (3 velike žlice maslaca)
čokolada za kuhanje
ekstrakt vanilije
iscijeđena naranča
malo limunova soka.
Mokre i suhe sastojke potrebno je polako izmiješati te dobivenu smjesu postaviti u kalup za kuglof, a zatim peći 40 minuta u pećnici na 180 stupnjeva. Doris napominje i da postoji mogućnost da će nakon pečenja izgledati kao da nije gotov, no nakon hlađenja ipak se dobro stisne te postane kompaktan.
A mislim ,...stvarno,....dobila sam kompleks, a 35 god kuham ,pečem , pravim torte i kolače, pa me nitko nikad nije slikao, a ona toliko godina tek ima. Znači joś 35 god, će te najmanje slušati i čitati , o njenim savršenstvima., ...ako se ne pojavi neka lipša od nje. Samo neznam , kako joj je tako savršenoj propao brak.