Televizija nove generacije

Kako izabrati kvalitetnu televiziju u moru ponude? Pitali smo hrvatske studente

Foto: Canva
Televizija nove generacije
Foto: Canva
Televizija nove generacije
Foto: Canva
Televizija nove generacije
Foto: Canva
Televizija nove generacije
20.04.2022.
u 14:47
Studentski domovi nemaju televizor, pa se studenti smješteni u njima moraju snalaziti na razne načine. Evo što je za njih pojam dobre televizije
Pogledaj originalni članak

Dostupnost sadržaja nikad nije bila veća, no danas u vremenima interneta. Brojni operateri na tržištu bore se za naklonost publike, pa se u moru izbora platformi i televizijskih usluga lako izgubiti. Što uopće je „dobra“ televizija? Može li jedna platforma zadovoljiti potrebe svakog korisnika? Ova pitanja pitali smo mlade ljude, mahom hrvatske studente Zagrebačkog sveučilišta, smještene u studentske domove.

Studentski domovi ne posjeduju televizore, pa se studenti često moraju snalaziti putem aplikacija, te raznih drugih servisa. Pitali smo ih, što im je najvažnije da jedna televizija može ponuditi.

Petra, 22

Otkako sam se preselila u studentski dom, manje gledam televiziju, ali mi nedostaje tradicija koju sam imala s obitelji. Zato naviku gledanja filmova sada nadomještam uz HBO najčešće, a ponekad i PICKBOX, koliko stignem zbog fakultetskih obaveza. Voljela bih kada bi postojalo nešto što može objediniti sve ove platforme

„Miks svega je kvalitetan program“

Većina studenata u studentskim domovima smatra kako bi kvalitetna platforma trebala imati široku paletu programa, odnosno, njihovim riječima – „pomalo od svega“. Mnogo studenata zainteresirano je za informativni dio programa tijekom dana, no u večernjim satima pravi izbor za njih dobar je film ili serija.

Foto: Canva
Televizija nove generacije

Anton, 25

Oduševljen sam serijom Euforija. Inače jako volim serije, ali pri izboru mi je jako teško samostalno odabrati koju želim. Volio bih da postoji platforma koja ima HBO, PICKBOX i te razne druge platforme da kad dođem u studentski dom mogu samo sjesti i uživati u izboru, bez da samostalno moram upisivati serije u tražilicu

Prema onome što su rekli studenti, njihove preferencije najviše pokazuju interes za HBO, PICKBOX, RTL Play , ali i raznovrsne sportske kanale. Ono što vide problematičnim su preplate.

Marijana, 19

Nedavno sam doselila u studentski dom. Još uvijek nemam neko raznovrno društvo ovdje, pa slobodno vrijeme provodim uz male ekrane. Htjela bih raznovrsnost programa i u tome me koče preplate. Preplatim li se recimo na HBO i još neke preplate, morati ću početi birati što mogu, a što ne mogu gledati. Studentski budžet nažalost nije visok da si mogu priuštiti sve platforme koje bih možda željela. Najsretnija bih bila kada bih mogla pristupiti svim platformama i raznovrsnom sadržaju, a pritom platiti samo jednu uslugu.

Mobilnost je IN

Poneki studenti bili su potpuno iskreni, pa su priznali da bi voljeli imati mogućnost pregledavanja sadržaja i izvan okvira doma. Jedna od usluga koja im nedostaje jest sadržaj na zahtjev, odnosno mogućnost pregledavanja videosadržaja onda kada im to studentsko vrijeme dopušta.

Foto: Canva
Televizija nove generacije

Također, rekli su kako bi im odgovaralo da postoji usluga koja se može besprijekorno vrtiti i na pametnim telefonima i ostalim uređajima, posebice u večernjim satima kada se žele odmaknuti od ekrana svojih laptopa ili računala.

Nema sumnje, studenti su se izjasnili. Moderna televizija je ona koja im pruža raznovrsne filmove, serije i sportske programe. Pritom se može emitirati i putem pametnih telefona, a objedinjuje višestruke platforme na koje se inače posebno moraju pojedinačno preplaćivati. Potrebna im je televizija nove generacije. Srećom, takva postoji.

A1 je predstavio svoju novu opciju A1 Xplore TV:GO. To je potpuno nova, modernizirana usluga koja prati trendove i potrebe svih uzrasta. Može se gledati i na mobitelu, te aktivirati u Moj A1 aplikaciji.

Nudi šarolik izbor raznovrsnog programa, stoga je, bez sumnje, pravi odabir za potrebe studenata, ali i ostalih ljubitelja vizualnog sadržaja.

Nova televizija za sve potrebe

Prateći trendove usluga je evoluirala, zbog čega u svojem novom obliku donosi funkcionalnosti po odabiru korisnika – bilo to praćenje linearnih televizijskih programa ili konzumacijom sadržaja na zahtjev (Video on Demand). Nova A1 Xplore TV:GO ponuda nudi izbor između tri paketa ovisno o potrebi korisnika za gledanjem samo linearnih TV kanala, samo sadržaja na zahtjev ili kombinacijom navedenog.

Binge TV paket donosi velik broj najnovijih serija i filmova po cijeni od samo 49 kuna mjesečno – u njemu su korisnicima dostupni sadržaji na zahtjev iz HBO on Demand, Pickbox NOW, Da Vinci, RTL Play kataloga , kao i mogućnosti praćenja HBO i Cinemax programa uživo. U ovoj bogatoj ponudi će svaki filmofil moći pronaći nešto za sebe i svoju obitelj, a sve po vrlo popularnoj cijeni koja je povoljnija od većine OTT usluga dostupnih na tržištu.

Foto: Canva
Televizija nove generacije

Usluga je dostupna u još dva paketa: Live TV, koji korisnicima omogućuje praćenje isključivo linearnih kanala - više od 55 nacionalnih, informativnih, dječjih, filmskih i sportskih kanala, uključujući Arena Sport 1 i 3, po cijeni od 49 kuna mjesečno.

Power TV je kombinacija Binge TV i Live TV paketa  i korisnicima omogućuje pristup navedenim linearnim kanalima i sadržajima na zahtjev po cijeni od 89 kuna mjesečno. Uz sva tri paketa korisnici imaju mogućnost aktivacije dodatnog sportskog paketa sa svim Arena Sport kanalima uz nadoplatu od 45 kuna mjesečno.

Dobra vijest je i ta da Xplore TV:GO ne troši dodatan internetski promet, a sav sadržaj dostupan je čak i korisnicima drugih operatera. Prvi mjesec potpuno je besplatan. Xplore TV:GO prati trendove, pa su ovo samo neke od platforma i sadržaja koje nude.

Ponuda sadržaja po platformi

HBO

SERIJE
Billions
Gomorra
Winning time: The rise of the Lakers dynasty – Vrijeme pobjede: Uspon dinastije Lakersa
My Brilliant friend – Moja genijalna prijateljica ( sezona 3 došla prije cca 2 mjeseca, talijanska serija)
The Gilded age – Pozlaćeno doba
Euphoria – Euforija
Killing Eve – Ubijanje Eve

FILMOVI
Joker (2019)
Tenet (2020)
Dune (2021)
Svi sveci mafije (2021)
Cry Macho (2021)
Kralj Richard (2021)
The Suicide Squad (2021)
Matrix (2021)
The Little Things (2021)

PICKBOX
The Bureau – Špijunski ured
The Bay – Zaljev
Good witch – Dobra vještica
Exit – Izlaz
Tama-Oni koji ubijaju  

Više detalja dostupno je ovdje.

Sadržaj nastao u suradnji s A1 Hrvatska

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr