MASTERCHEF

Kandidati iznenađeni jer su jela u prvom izazovu ocjenjivali samo njihovi mentori: Vi ste opaka ekipa

Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
28.09.2024.
u 00:20
Nakon što su natjecatelji završili s kuhanjem, mentori su krenuli s kušanjem. Jela svakog kandidata kušali su samo njihovi mentori koji su odlučili koje je jelo u njihovom timu bilo najbolje, a koje najgore
Pogledaj originalni članak

Kandidati MasterChefa odradili su prvi izazov kada su pod kutijom iznenađenja otkrili zlatna pera. Taj predmet simbolično ih je uveo u temu izazova jer je njihova zadaća bila kreirati jelo koje ih podsjeća na djetinjstvo – i to u samo 60 minuta. Riba je bila popularan izbor među natjecateljima, a Sanja Cukon objasnila je svoj odabir: „Obožavam raditi s morskom ribom“. Eni Đorđević je odlučila napraviti dekonstrukciju jela koje joj radi majka – batak s krumpirom, dok je Zara Bajlo pokušala napraviti jaja na pari, ali nakon tri neuspješna pokušaja odustala je od te ideje. Irma Hadžić Veledar je, vođena sjećanjima iz djetinjstva, pripremila raviole s mesom jer je to prvo jelo koje je radila s majkom, a sada ga priprema sa svojom djecom.

Nakon što su natjecatelji završili s kuhanjem, mentori su krenuli s kušanjem. Jela svakog kandidata kušali su samo njihovi mentori koji su odlučili koje je jelo u njihovom timu bilo najbolje, a koje najgore. Doris Vlah nije skrivala svoje oduševljenje te je izjavila: „Moj favorit je definitivno Sanjin tanjur“. Elva Halilović bila je zadovoljna svojim jelom, nazivajući ga savršenim, a ukusno je bilo i njezinom mentoru Goranu.

VEZANI ČLANCI

BILA JE USPJEŠNA PJEVAČICA

Udala se s 15, a umrla s 22 godine u strašnoj nesreći: O jezivu braku nije htjela pričati ni s majkom, a prošla je pakao

Aaliyah Dana Haughton, poznatija samo kao Aaliyah, imala je samo 22 godine kada je preminula i bila je na dobrom putu da postane broj jedan kad je riječ o karijeri. Zvali su je kraljicom urbanog popa i princezom R&B-ja. Važna osoba u njezinu životu bio je tada već planetarno popularan glazbenik R Kelly, a danas svima poznatiji kao seksualni prijestupnik povezan s maloljetnicama

Bonaventura Žagar je svojim ribljim jelom iznenadio žiri, a Mario ga je proglasio najboljim u svom timu. „Nisam očekivao ovo, baš sam iznenađen“, komentirao je Bonaventura nakon što je primio pohvale. S druge strane, Irmino tradicionalno jelo nije bilo na razini očekivanja. „Već u sljedećem izazovu ću se potruditi da ga skuham bolje“, izjavila je Irma, odlučna u tome da se popravi.

Sanja Cukon briljirala u timu Stjepana Vukadina s jelom inspiriranim djetinjstvom i odrastanjem u Puli. „Skuhala sam stvari koje stvarno volim i trud se definitivno isplatio“, rekla je Sanja nakon što je proglašena pobjednicom u svom timu. Moris Vareško je oduševio chefa Gorana svojom kreacijom. Stoga Goran nije štedio riječi hvale: „Uz vrlo male korekcije, ovako bi jelo izgledalo kod mene u restoranu“. Morisovo jelo proglasio je najboljim u svom timu. S druge strane, Sergio Varela je dobio kritiku zbog prezentacije svog jela: „Okusi su tu, to je fino, sočno, ima začina, ima karakter, ali vizualni dio je ono na što ćemo morati puno raditi“, rekao mu je Goran.

Ipak, neuspjesi nisu zaobišli sve natjecatelje. Zara je sa svojim „Zarinim kaosom na tanjuru“ završila kao najlošija u Goranovom timu, no ostala je optimistična: „Loš je osjećaj. Danas nisam ostvarila svoj cilj, ali sutra je novi dan“, rekla je Zara. Stjepan je odao priznanje svim natjecateljima, pohvalivši njihov trud i odlučnost: „Vi ste opaka ekipa, mogu vam reći. Neka se ovako nastavi.“ Hoće li pobjednička trojka nastaviti dominirati, saznat ćemo u nadolazećim epizodama.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.