festival

Karlovačko RockOff predstavlja finaliste: Rezerve, The Hunting Dogs, U pol'9 kod Sabe

Foto: Promo foto
RockOff
Foto: Promo foto
RockOff
Foto: Promo foto
RockOff
06.08.2015.
u 13:09
Ova tri potpuno različita benda finalisti su ovogodišnjeg karlovačkog RockOff-a
Pogledaj originalni članak

Ovogodišnje Karlovačko RockOff finale za mlade pobjednike će biti prava prilika za ostvarenje snova.

Članovi punk/rock grupe 'Rezerve' su Šime Lalić, Tomo Miladinović, Ante Puharić, Mateo Perković i Leon Lužija. Tijekom ljeta 2014. ta petorka snima svoje prve pjesme koje početkom prosinca objavljuju u obliku EP-a 'Evo Rezerve!' Prvi single je 'Nema para' i za njega je snimljen spot. Na domaćem terenu, u Makarskoj, u tijeku su pripreme za izdavanje prvog albuma.

'Sviramo i pjevamo o ljubavi i ničemu. Trenutno radimo na svom prvom albumu koji će biti pravi punk rock vatromet', najavljuju ¨'Rezerve'.

 

Duo 'The Hunting Dogs' nastaje 2013. nakon što se Alba Nacinovich i Marco Germini upoznaju na jazz studiju na Konzervatoriju 'G. Tartini' u Trstu i nanjuše zajednički nagon prema širim glazbenim vidicima. Marco donosi svoje iskustvo u elektronskoj i filmskoj glazbi, Alba svoje rock korijene i kantautorski pristup, a iz jazza preuzimaju slobodu poigravanja zvukom. Tako nastaje njihov electro-shocked pop, kojeg izvode uživo koristeći se tehnikama live nasnimavanja i prerade zvuka. 
Nedugo nakon začetka, 'The Hunting Dogs', kao pobjednici natjecanja 'Sing Happy with Brooks', otvaraju main stage prestižnog talijanskog 'Arezzo Wave Festivala'. Njihova pjesma 'Back On Track' postaje soundtrackom Brooksove reklamne kampanje na Sky TV-u. Trenutno se urezuje njihov vinil prvijenac 'Out To Hunt EP' na kojem gostuje jednim remixom i bostonski DJ Qwill i iščekuju pravu priliku da se predstave i hrvatskoj publici.

'Da, festival je natjecateljskog karaktera, ali nema te štoperice koja bi o glazbi mogla objektivno suditi, tako da se s tim aspektom ne zamaram, živjeli RockOfferi !' priznala je Alba Nacinovich.

 

Šesteročlani zagrebački queer pop cabare bend 'U pol' 9 kod Sabe', osnovan je prije šest godina u stanu tadašnje basistice Sabe. Okupilo se te večeri pet prijateljica, i gle čuda – sve su upravo prekinule dugogodišnje ljubavne veze i odlučile o tome pisati pjesme! Do jeseni te godine imale su svoje prve hitove i dogovoren nastup na 'Vox Feminae festivalu'! 
'U pol' 9 kod Sabe', objavili su u vlastitom izdanju album prvijenac 'Prihvaćam sve' i trenutno rade na snimanju EP-a, na kojem je i singl 'Starimo'. Članovi benda su Zrinka Kolarić (bubnjevi), Helena Bučko (bas gitara), Goran Bogunović (gitara, ukulele), Dragana Hrnkaš (akustična gitara i saksofon), Ana Opalić (klavijature, harmonika, vokal) i Martina Zvonić (vokal). Akustični aktivizam smatraju kičmom bendovske koncepcije.

'Starimo' je slatko-gorka pjesma o prolasku vremena i ostvarivanju snova. Pjesma je to koju teško zaboravljate nakon što je jednom čujete i koja predstavlja novu glazbenu fazu benda U pol' 9 kod Sabe', rekle su o novom singlu.

 

'Rezerve', 'The Hunting Dogs' i 'U pol' 9 kod Sabe' će se zagrebačkoj publici predstaviti nastupom uživo u rujnu. Nakon nastupa svih finalista, stručni žiri u sastavu Hrvoje Horvat, Ivan Dečak (Vatra), Jadranka Ivaniš Yaya (Jinx), Damir Martinović Mrle (Let3) i Srđan Sekulović Skansi, odabrat će pobjednika Karlovačko RockOff-a 2015.

Više informacija o glazbenoj platformi Karlovačko RockOff možete saznati putem službene Facebook stranice ili na web stranici www.karlovacko.hr/karlovackorockoff/.

>>Karlovačko RockOff predstavlja finaliste Manntra, NoA i Radio Aktiv

>>Karlovačko RockOff predstavlja finaliste Judette, Kopito i Ludwig

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.