Kraljevski stil

Kate Middleton sigurnija od Lady Diane, no ona je više voljena!

Foto: pixsell
kate middleton
Foto: pixsell
kate middleton
Foto: pixsell
kate middleton
Foto: p
kate middleton
Foto: 'Lewis WhyldPress Association/Pix'
'Kate Middleton leaves her house in London on her 25th birthday. Photo: Press Association/Pixsell'
Foto: pixsell
kate middleton
Foto: pixsell
kate middleton
17.11.2010.
u 21:30
Zaručnica princa Williama slijedila je urbani modni stil, no taj neće preživjeti napade britanske kraljevske tradicije
Pogledaj originalni članak

Iako živimo u vremenu kad se princeze s europskih dvorova udaju za svoje trenere fitnessa, kraljevsko vjenčanje i dalje ostaje očaravajućom bajkom koju takve banalnosti ne mogu pomutiti. Zato je i moguća procjena da će najavljeno vjenčanje britanskoga prestolonasljednika princa Williama s građankom iz milijunaške obitelji Kate Middleton u medijima pratiti čak tri milijarde ljudi!

Preobrazbe za povijest

Vjenčanje Williamovih roditelja, Lady Diane i princa Charlesa, 1981. godine pratilo je tada nezamislivih 750 milijuna ljudi. Proglašeno je ono "vjenčanjem stoljeća" s punim pokrićem. Jasno je i da će s mnogo manje od tri milijarde gledatelja vjenčanje novog kraljevskog para Williama i Kate postati vjenčanjem 21. stoljeća! Znači li to da dobivamo kraljevsku mladenku koja će u pogledu medijske pozornosti nadmašiti legendarnu Lady Di? Sumnjamo. No usporedbe su i te kako na mjestu!

Obje su mlade dame – i Lady Di i Kate Middleton – prošle veliku preobrazbu osobnosti koja se iskazuje modnom odjećom. Obje su startale skromno odjevene u odnosu na ono što postale: ikone stila, modne ikone!

No Diana je sramežljivo spuštala glavu i kad je svoju šarenu odjeću zamijenila biranim modnim markama. Bulimija joj je, nažalost, pritekla u pomoć kad se otmjenom proglašavala njezina manekenska vitkost stečena na taj užasan način! I Kate je sigurno patila kad se 2007. nakratko povukla iz veze s princom Williamom. No Kate je sigurnija osoba od Diane, pri čemu nepobitnu ulogu ima razlika u obrazovanju. Kate je Williama upoznala na sveučilištu. Diana je Charlesa upoznala kao teta iz vrtića. No svijetu je baš zbog toga milija!

Kate Middleton brže je i modno sazrela: njezina je moda urbana i bez malograđanskih natruha u stilu TV-serije "Dinastija" kakve smo vidjeli u Lady Di. Doduše, danas je moda "Dinastije" postala top-modom, ali u sasvim drugom smislu od izvornog! Upravo to, međutim, ide u prilog novom kraljevskom izgledu Kate Middleton kojim ona pozira fotoreporterima pod ruku sa svojim princom i pod grandioznim kraljevskim portretima u palači St. James. Plava haljina u kojoj se Kate pojavljuje na milijunima snimaka u svim medijima svijeta već je osigurala svoje mjesto u ovom dijelu europske povijesti.

U vrijeme kad je Lady Diana postala modnom ikonom, moda nije toliko inzistirala na crnoj i sivoj boji, koje Kate, međutim, bira bez problema. No to neće ostati tako!  

Kate s top-ljesvica

Već je vidimo s tipičnim engleskim modnim manirama – na primjer sa šeširima koji se ondje tradicionalno nose. Njezini, doduše, ne izgledaju kao kante, ali nisu ni avangardni. No na glasovitoj Blackwellovoj listi našla se baš 2007. među svijetlim modnim primjerima. I brojni su je časopisi proglasili ikonom stila. Sada kad je zaručnički prsten Lady Diane na prstu Kate Middleton, modnim novinarima ostaje dovoljno vremena za nagađanje hoće li njezina vjenčanica stići iz salona Brucea Oldfielda ili nekog drugog.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Z2
znatiželjna_2
08:44 25.11.2010.

koja je svrha ili poterba svih tih usporedbi i analiziranja. mi u hrvatskoj sigurno nemamo većih problema?!?!?!?!