Fraiser

Kelsey Grammer: Poročni komičar s najtragičnijom životnom pričom

Foto: Pixsell
Kelsey Grammer
Foto: ''
'kelseygrammer_nnn_sce_11081'
Kelsey Grammer
Kelsey Grammer
Foto: Pixsell
Kelsey Grammer
21.08.2010.
u 10:54
Glumčev život obiluje tragedijama, ubojstvima, skandalima, ovisnošću o drogi i propalim brakovima s atraktivnim plavušama
Pogledaj originalni članak

Život je takav da se uvijek zakomplicira – tvrdi Kelsey Grammer, gledateljima poznatiji kao doktor Frasier Crane iz istoimenog humorističnog serijala, koji je nedavno po tko zna koji put šokirao javnost svojim privatnim životom. A taj se zakomplicirao više nego bilo koji u Holywoodu: obiluje tragedijama, ubojstvima, skandalima, ovisnošću o drogi i propalim brakovima s atraktivnim blondinkama.

Naime vremešni 55-godišnji glumac nedavno je obavijestio javnost da se razvodi po treći put, od supruge Camille Donatacci, bivšeg Playboyevog modela, s kojom mu je dvoje djece, devetogodišnju kćer Oliviju i šestogodišnjeg sina Judea, rodila surogat majka. Sjeme razdora 13-godišnjeg braka Kelseya i Camille (nitko nije vjerovao da će joj toliko dugo ostati vjeran) 29-godišnja je stjuardesa British Airwaysa iz Bristola Kayte Walsh čiji je otac dvije godine mlađi od kćerinog ljubavnika. Da najnovija romansa jednog od najnagrađivanijih američkih glumaca ne bi ostala bez pečata, hladnokrvni Grammer ponosno je potvrdio kako s Kayte čeka svoje peto dijete. Dok njegova uskoro bivša supruga bjesni zbog izdaje i traži skrbništvo nad njihovo dvoje djece, opet zaljubljeni Grammer puno se ne uzbuđuje, prije sklapanja braka osigurao je milijune dolara koje mu već tri desetljeća donosi serijal “Frasier” i već opušteno kupuje skupocjeni zaručnički prsten svojoj novoj odabranici. Navodno se Camille zbog proračunatosti bivšeg supruga neće moći utješiti velikim iznosom prilikom podjele imovine.

Jednako razočarane bile su i njegove prve dvije supruge. Prva je bila plesačica Doreen Aldermaan s kojom je dobio kćer Spencer, a brak je potrajao osam godina. Samo dvije godine nakon razvoda 1992. poročnom glumcu za oko je zapela lepršava plavokosa striptizeta Leigh-Anne Csuhany koju je također galantno odveo pred oltar, no pokajao se samo godinu dana kasnije. Pojadao se javnosti kako je Leigh-Anne u braku bila vrlo agresivna, jednom ga je zamalo upucala pištoljem, a nakon priče o razvodu pokušala se ubiti, što je rezultiralo spontanim pobačajem i gubitkom djeteta koje je čekala sa slavnim glumcem. Da priča ne izgubi na dramatici, Grammer je u vrijeme ljubovanja sa striptizetom uspio zavesti svoju šminkericu i stilisticu Barry Buckner koja mu je rodila drugo dijete, kćer Greer Kandace. Nova pogrešna plavuša u njegovom životu bila je Tammy Baliszwewski s kojom se 1994. pojavio na naslovnici magazina People. Progovorili su o svojim zarukama, ali i glumčevoj teškoj ovisnosti o alkoholu i kokainu zbog koje su se 12 mjeseci poslije i rastali. Grammer je počeo učestalo piti već kao devetogodišnjak. Zbog svojih poroka 1988. je osuđen na mjesec dana zatvora, vozio je mrtav pijan s previše grama kokaina u džepu. Skandali s drogom nastavili su se sve dok 1996. nije zamalo izgubio živu glavu prevrnuvši se na cesti u svom brzom limenom ljubimcu Dodge Viperu potpuno drogiran. Nakon toga se samovoljno prijavio u kliniku Betty Ford na 30 dana i izašao malo mudriji i puno trjezniji.

Korijeni destruktivnosti ovog izuzetno talentiranog glumca koji na svojim policama više nema slobodnog mjesta za televizijske nagrade, sežu u njegovo djetinjstvo koje je doslovno obliveno krvlju. Kelsey je rođen na Djevičanskim otocima, majka Sally bila mu je pjevačica, a otac Frank Allen glazbenik i vlasnik coffee shopa i zalogajnice. Roditelji mu se ubrzo rastaju, pa brigu o njemu preuzimaju majka i djed u New Jerseyu. Kad je imao 13 godina otac mu je ustrijeljen u vrtu ispred kuće. Kelsey je bio očajan jer ga je od razvoda uspio vidjeti samo dva puta. Tek što se uspio opraviti od šoka sedam godina kasnije 1975. uslijedila je nova tragedija, njegova mlađa sestra Karen s kojom je bio jako blizak oteta je ispred restorana u Colorado Springsu u kojem je radila, a zatim silovana i mučki ubijena. Nesretna 18-godišnjakinja bila je usputna žrtva pljačke trojice razbojnika koji su poslije uhvaćeni i osuđeni na dugogodišnji zatvor.

– Karenina me smrt dotukla, trebala je godina dana da uopće pomislim kako ima smisla nastaviti živjeti – izjavio je glumac koji se pet godina kasnije morao suočiti s novom smrću u obitelji.

Njegova polubraća blizanci poginuli su tijekom ronjena na velikim dubinama.

– Misim da je naša dužnost prebroditi sve što nam je sudbina namijenila – zaključio je davno doktor Frasier.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

PP
pp
12:13 21.08.2010.

pa fala Bogu da se neće moći utješiti njegovom imovinom...to se zove krađa! i to pod hitno treba mjenjati kao rudiment prošlosti...zašto bi jedan suprug imao pravo na imovinu drugog?!! ovo je nevjerojatno...svaki put me naživcira takva vijest, kada neki priljepak iscjedi od bogatijeg supružnika pola love...odakle im pravo na to?

EU
EuroAzija
15:26 22.08.2010.

Još dan danas gledam seriju Frasier, koja je bez imalo sumnje jedna od najboljih humorističnih serija svim vremena. Inteligentan, originalan humor na koji je teško ostati ravnodušan. Legendarna serija, Kelsey Grammer legendarni glumac. Žao mi je što je proživio toliko patnji u životu, teško se onda oduprijeti raznim porocima. Što se mene tiče, uvijek će biti legenda, a lik Frasiera Cranea posebno.