glumci na sudu

Kevin Costner pobijedio u pravnoj bitci protiv Stephena Baldwina

Foto: Pixsell
Kevin Costner pobijedio u pravnoj bitci protiv Stephena Baldwina
15.06.2012.
u 21:00
- Moje ime znači mi više od novca i zato se nisam želio nagoditi - izjavio je oskarovac. Baldwin i njegov partner tražili su najmanje 17 milijuna dolara odštete, ali nisu dobili ništa.
Pogledaj originalni članak

Američki oskarovac Kevin Costner ne mora glumcu Stephenu Baldwinu platiti 17 milijuna dolara odštete, odlučio je sud u New Orleansu u četvrtak nakon dvosatne rasprave o slučaju u kojemu je Baldwin tužio Costnera za poslovnu prevaru.

Porota je odbacila Stephenove tvrdnje da je Kevin sa svojim poslovnim partnerom Patrickom Smithom u tajnosti sklopio ugovor s naftnom tvrtkom British Petrol i tako prevario njega i njegova prijatelja Spyridona Contogourisa koji su imali dionice u Costnerovoj tvrtki Ocean Therapy Solutions.

- Moje ime znači mi više od novca i zato se nisam želio nagoditi - izjavio je oskarovac.

Baldwin i njegov partner tražili su najmanje 17 milijuna dolara odštete, ali nisu dobili ništa.

Sve je počelo kada je Costner British Petrolu ponudio napravu za čišćenje naftnih mrlja u moru koju je razvio te su u ljeto 2010. sklopili ugovor o kupnji 32 centrifuge koje razdvajaju naftu od vode. Ne znajući za taj ugovor Baldwin i Contogourisa prodali su Kevinu dionice koje su imali u njegovoj tvrtki  i tako, prema Baldwinovim tvrdnjama, ostali bez zarade.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

AR
ArsenT
21:27 15.06.2012.

Kak je super Costner, još samo da snimi film o tome kako multinacionalne kompanije izazivaju svakovrsno izlijevanje nafte u more kako bi mogle prodavati svoje centrifuge!