LEGENDARNI PJEVAČ

Kićo Slabinac još nije dobro i situacija se mijenja svakih par dana

Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Prva večer 60. Festivala zabavne glazbe Split 2020.
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
57 Splitski Festival
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
Foto: Privatni album
Kićo Slabinac
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
09.10.2020.
u 10:49
Njegovo zdravlje se opet pogoršalo i njegovi bližnji kažu kako se situacija iz dana u dan mijenja.
Pogledaj originalni članak

Stanje legendarnog hrvatskog pjevača Krunoslava Kiće Slabinca i dalje nije dobro, dva i pol mjeseca nakon što je operiran. Pjevač se i dalje nalazi u zagrebačkom KBC-u.

Njegovo zdravlje se opet pogoršalo i njegovi bližnji kažu kako se situacija iz dana u dan mijenja.

Podsjetimo, Slabinac je u bolnici početkom kolovoza završio zbog koronarne bolesti koja mu je bila zahvatila krvne žile.Operirao ga je kardiokirurg prof. dr. Hrvoje Gašparović. Unatoč uspješnom zahvatu, tijekom kojeg su mu ugrađene tri premosnice, oporavak se zakomplicirao jer mu zbog prekomjerne težine rana na prsnom košu nije zarastala kako treba. Posljedica toga bili su respiratorni problemi, a kada je kašljao, popucale su žice kojima su kardiokirurzi zatvarali prsnu kost. Pokušali su ponovno spojiti fragmente prsne kosti, no to nije bilo moguće. U javnosti su se tada pojavile priče kako je glazbenik u komi, što je njegov liječnik oštro demantirao. Zbog epidemije koronavirusa Kiću obitelj ne može doći posjetiti. Jedini koji je to uspio u nekoliko navrata  jest njegov sin Ivan koji radi kao bolničar na Rebru.

Foto: Davor Puklavec/Pixsell
Foto: Davor Puklavec/pixsell
Foto: Privatni album
Kićo Slabinac
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Krunoslav Kićo Slabinac
Foto: Promo
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
Krunoslav Kićo Slabinac
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Tijekom boravka u bolnici Kićo je, nakon operacije, dobio bolničku infekciju. Uskoro nakon toga i upalu pluća. Kada se koliko-toliko oporavio od tih bolesti, ispostavilo se da mu se ponovo otvorila rana na prsima, a kada se to saniralo, opet je podlegao upalama, izjavili su njegovi prijatelji. 

– Načuli smo da je ponovo pri svijesti, da može ponovo komunicirati očima i stiskom ruke... Govoriti još ne može zbog cjevčice u grlu, ali mu je stanje posljednjih nekoliko dana krenulo na bolje. Nikad Kićo nije spominjao nekakve srčane probleme. Međutim, znao bi reći da ponekad ima osjećaj kako ga nakon ručka nešto steže u prsima. Znao bi se požaliti i na teže disanje, ali kako je on uvijek bio od onih ljudi koji se vole našaliti na svoj račun, rekao bi u takvim trenucima da mu nije teško što teže diše ako je to posljedica uživanja u nekom slavonskom specijalitetu. No, kako mu se ta situacija počela češće ponavljati, ipak je na kraju otišao k doktoru i ispostavilo se da ima koronarnu bolest i da mora na operaciju srca. Nije se on ni tada prepao, svima nam je govorio da ide na rutinsku operaciju, premda je znao da rutinske operacije ne postoje – kazali su Kićini prijatelji. 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

5S
505.scrtom
11:24 09.10.2020.

bolničku infekciju,ma bravo ali toga ima ,odeš u bolnicu da ozdraviš a kod ono još se razboliš,ogledajte se malo na nizozemsku tamo se takoreći nakon strogo poduzetih mijera nemože lako dogoditi

BO
bolnaistina
11:19 09.10.2020.

I mene čeka operacija srca, zamjena aortalnog zaliska. Pa nek si sad mislim.