VODEĆA IMENA KLASIČNE GLAZBE

Koncert hrvatske lige protiv raka: Liga prvaka protiv raka

Koncert hrvatske lige protiv raka: Liga prvaka protiv raka
18.10.2024.
u 10:00
Hrvatska liga protiv raka (HLPR) u prigodi svog 58. rođendana priređuje dana 10. studenoga 2024. godine u foajeu Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu gala koncert „LIGA PRVAKA PROTIV RAKA“.
Pogledaj originalni članak

U sklopu koncerta nastupat će vodeća imena klasične glazbe: pijanistice Martina Filjak, i Kristina Bjelopavlović Cesar, violončelistica Monika Leskovar, skladatelj i pijanist Matej Meštrović te vodeći solisti Opere Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu: Lana Kos, Dubravka Šeparović Mušović, Domagoj Dorotić te Ljubomir Puškarić uz klavirsku pratnju Darijana Ivezića.

Prihod od ovog donacijskog gala koncerta bit će namijenjen HLPR i Liginoj Zajednici pacijenata oboljelih od raka Sv. Juraj te radu Kluba žena liječenih od raka dojke Zagreb.

HLPR je osnovao akademik Ivo Padovan sa svojim suradnicima davne 1966. godine i smatra se da je udarila temelje suvremenoj hrvatskoj onkologiji ponajprije zbog činjenice da je osnovala Središnji institut za tumore i slične bolesti u Zagrebu, danas Kliniku za tumore KBC Sestre milosrdnice i dala veliki doprinos za pokretanje nastave iz onkologije na Medicinskom fakultetu u Zagrebu i početku rada Registra za rak u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo.

Velik dio aktivnosti HLPR odvija se u listopadu i studenome – mjesecima borbe protiv raka, ali i tijekom cijele godine održavanjem brojnih javnozdravstvenih kampanja i događanja u brojnim gradovima diljem Hrvatske. HLPR educira pučanstvo ponajprije o važnosti prevencije zloćudnih bolesti, ali isto tako poučava kako sačuvati zdravlje, kvalitetnije živjeti i time smanjiti mogućnost obolijevanja.

Pridružite nam se na koncertu „Liga prvaka protiv raka“ i uživajte u izvedbama vodećih imena klasične glazbe te svojim dolaskom pružite podršku svim oboljelima.

Ulaznice u prodaji na www.hnk.hr i na blagajni Kazališta

Pogledajte na vecernji.hr