Posljednjih tjedana kuharski čarobnjak David Skoko dane provodi na snimanju RTL-ova kulinarskog showa Jezikova juha, u kojem će u ulozi mentora sugerirati vlasnicima restorana i gostionica kako popraviti budžet ili unaprijediti jelovnike. Tempo je nemilosrdan jer emisija počinje 24. rujna pa sve mora biti spremno, zbog čega je David i po deset sati dnevno na setu na raznim lokacijama Hrvatske.
Ipak, brižni tata i obiteljski čovjek svaki slobodan trenutak provodi, naravno, s obitelji. Tako je bilo i prošlog vikenda kada je vrijeme bez kiše iskoristio da se čamcem otisne na pučinu s ocem Danilom i sinom Antonom. Kako je djed Danilo po zanimanju ribar, jasno je odakle strast koja se prenosi s koljena na koljeno, a sada je na red došao i najmlađi član. Ribarili su u uvali blizu njihova obiteljskog restorana Bateline u selu Banjole pored Pule, na mjestu koje vrvi, tvrde, ribljim fondom.
Da mu je pecanje u genima i da lekcije upija kao spužva, sedmogodišnji Anton dokazao je ulovom tri ugora. Kući su se vratili s plijenom koji se još isti dan našao na meniju njihove konobe u kojoj gostima poslužuju dnevno svježu hranu i pri tome, kaže David, ne biraju, već kuhaju sve što se u moru miče.