UKLOPIO SE

Laurence Fishburne: 'U CSI-ju sam kao riba u vodi'

04.03.2009.
u 16:31
Pogledaj originalni članak

Kad su zbog odlaska Williama Petersena, tumača uloge Gila Grissoma, producenti serije "CSI - Ekipa za očevid" pozvali Laurencea Fishburna, poznati glumac morao im je priznati da nije gledao niti jednu epizodu hit-serije.

No, nakon gledanja nekoliko epizoda koje su mu poslali na DVD-ima, odmah je osjetio bliskost, kako on kaže, s "tonalitetom serije". Ni najavna i odjavna špica (pjesma "Who Are You") nisu odmogle jer je Fishburne veliki ljubitelj grupe The Who.

Kao pridošlica u seriju, Fishburne je ocijenio da će se najbolje uklopizi ako glumi kao pridošlica. On svoj lik dr. Raya Langstona definira kao kriminalističkog početnika:

- Bio je briljantan u svojem svijetu, ali ovdje je u stvarima na koje nije navikao. Mora mnogo učiti i svakako će mu se događati greške.

Situacija se mijenja iz epizode u epizodu, i ni sam Fishburne, premda ističe kako se već uklopio, nije siguran u što će se njegov briljantni znanstvenik i kriminalist-početnik izroditi:

- Činjenica da ne znam kamo je Langston krenuo nije problem. Ponekad se osjećam kao da sam ga potpuno shvatio, a ponekad kao da ne znam kog vraga radim. Ali to je kao život, zar ne? Ako počnem misliti na zadnju stranicu scenarija, onda ću pooooooludjeti!

Jednu stvar koja Langstona čeka, Fishburne unaprijed zna, i nestrpljiv je da si "skine CSI-junfer": snimi scenu u kojoj će njegov lik sam obavljati neku analizu, praćen samo glazbom i montažom ubrzan do kraja analize i konačnog rezultata.

- Jedva čekam svoju prvu scenu montaže. To je jedna od stvari u "CSI-ju" koje su najviše cool, kad članovi ekipe lome stvari, pregledaju stvari, otvaraju ih. Ima nešto zbilja neodoljivo u tome kad promatrate nekog tko pokušava sastaviti slagalicu nekog događaja. - kaže "dr. Langston" i otkriva kako je glumačku inspiraciju našao u vlastitoj obitelji.

- Znate li što je to? U skoro svakoj sceni u "CSI-ju" radi se o otkrićima: "Vidi! To je još nešto što nismo primijetili!" Moja kći ima dvije godine i za nju je sve otkriće. Sve! Tako i ja pristupam ovom liku. Langston je takav. To je za njega novi svijet. Sve je otkriće!

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr