u crnoj gori

Legendarnoj glumici iznenada pozlilo na aerodromu, očevidac tvrdi: 'Sramotna scena, nitko nije htio ustati'

Foto: Youtube screenshot
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Vrlika: Snimanje filma Zvizdan, Dalibora Matani?a
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
Osijek: ?or?e Balaševi? slavonskoj publici predstavio film Kao rani mraz
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Pula: Glumica Mira Banjac
Foto: Youtube screenshot
Foto: Youtube screenshot
Foto: Youtube screenshot
Foto: Youtube screenshot
Foto: Youtube screenshot
10.09.2022.
u 20:00
Mira Banjac je trebala biti na letu iz Tivta za Beograd, no kako je let bio otkazan, glumica je četiri sata čekala drugi i u međuvremenu joj je pozlilo. S obzirom na to da su letovi kasnili, na aerodromu je bilo puno ljudi, a 92-godišnja glumica nije imala gdje sjesti jer joj nitko nije htio ustupiti mjesto dok joj nije postalo loše.
Pogledaj originalni članak

Glumici Miri Banjac, najpoznatijoj po ulozi u filmu 'Balkanski špijun' pozlilo je na aerodromu u Crnoj Gori. Mira je trebala biti na letu iz Tivta za Beograd, no kako je let bio otkazan, glumica je četiri sata čekala drugi i u međuvremenu joj je pozlilo, javljaju srpski mediji. S obzirom na to da su letovi kasnili, na aerodromu je bilo puno ljudi, a 92-godišnja glumica nije imala gdje sjesti jer joj nitko nije htio ustupiti mjesto dok joj nije postalo loše.

Foto: Youtube screenshot

- Gledala sam sramotnu scenu! Mira nije imala gdje sjesti. Svi su gledali ženu od 92 godine kako stoji i nitko nije htio ustati. Pa i da nije legenda kakva je, trebali su joj ustupiti mesto. Na kraju je ustala neka žena s djetetom. Ona joj je dala bočicu vode da dođe sebi. Tek tada je Mira skinula šešir i uzela lepezu da se rashladi - izjavila je za srpske medije jedna gospođa, koja je htjela ostati anonimna, a koja je bila na aerodromu u to vrijeme. 

Dodala je i da su glumici izgubili kofer te su ga našli tek nakon sat vremena.  

Banjac će ove godine navršiti 93 godine. Njene zapamćene uloge su u bile u filmovima Čuvar plaže u zimskom periodu”, “Balkanski špijun”, “Ne naginji se van” , “Sjećaš li se Dolly Bell” , “72 dana”, “Zvizdan” te u TV serijama “Marija”  i “Vratiće se rode”.
Rođena je 4. studenoga 1929. godine, a kao 15-godišnjakinja se u u rodnom Erdeviku u Srijemu pridružila kulturnoj sekciji Prve proleterske brigade. U zagrebačkom HNK na vojnoj je priredbi recitirala pjesmu o Zagrebu 1945. koju je napisao vojnik iz Šibenika. Tada je, prisjetila se jednom prilikom, bila smještena kod obitelji Pavlica u Mihanovićevoj ulici. 

Banjac je u jednom intervjuu otkrila kako misli da nije bila atraktivna glumica, te da nije bila zvijezda. 

- Ja nisam bila atraktivna glumica, nikada nisam bila zvijezda. Postupno sam se razvijala, kao rijeka ponornica. Ja sam mala, niska rastom, nemam nijednu karizmatičnu crtu, i morala sam se svojski truditi sa svojim kratkim rukama, kratkim nogama i malim očima. Nikad nisam rekla režiseru ili kamermanu: “Molim vas, dobro me snimite!”. Znala sam se “poništiti” za svaku ulogu, bez imalo kompleksa i taštine. Kako sam karakterna glumica, rano sam shvatila da je to ono čemu trebam težiti. Jedino je moja majka patila zbog toga što su moje kolegice Ružica Sokić i Vera Čukić lijepe i dotjerane, a ja mala i neugledna. No Bog me poštedio taštine da ne zavidim lijepim glumicama s dugim nogama - kazala je za Gloria.hr

VIDEO Sjećate li se Anđele koja je sa Zečićem snimila duet ‘Ima li nade za nas’? ‘Sretna sam sa svojim životom’

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 31

AN
Anezka
07:03 11.09.2022.

Skromnost je vrlina, u molim očima su skromni ljudi veliki. Grozno da joj nitko nije htio ustupiti mjesto, stvarno.... 😨

KO
Komsija2022
21:56 10.09.2022.

Montenegro kavaljeri zakazali

Avatar Asterix
Asterix
08:57 11.09.2022.

Crnogorac bi vrlo rado ustupio mjesto na stolici da je u blizini krevet...