Uvježbao talijanski jezik

Leonardo DiCaprio susreo se s poglavarom Katoličke crkve

Foto: Reuters
Leonardo DiCaprio i Papa Franjo
Foto: Reuters
Leonardo DiCaprio i Papa Franjo
Foto: Reuters
Leonardo DiCaprio i Papa Franjo
29.01.2016.
u 11:15
Razgovarali su o problematici okoliša, a glumac je Svetog Oca pozdravio na talijanskom jeziku
Pogledaj originalni članak

Poglavar Katoličke crkve papa Franjo i hollywoodski glumac Leonardo DiCaprio susreli su se u četvrtak popodne u Vatikanu. U privatnoj audijenciji razgovarali su o ekologiji i problematici stanja planeta.

Ambiciozni glumac pokazao je i lingvističke sposobnosti, pozdravljajući Svetog Oca na talijanskom jeziku. Dvije inspirativne osobe izmijenile su darove kao znak međusobnog poštovanja.

 

DiCaprio je papi predao knjigu s radovima nizozemskog slikara Hieronymusa Boscha. Otvorio je stranicu triptiha "The Garden of Earthly Delights" te spomenuo da je stajala iznad njegove kolijevke.

– Kao dijete nisam razumio što sve znači, ali kroz dječje oči predstavljalo je planet, danu utopiju, prenapučenost, neumjerenost i na trećem dijelu zatamnjeno nebo, što mi prikazuje koliko toga se događa u okolišu – ispričao je papi Franji.

Leonardo je također darovao ček za papino sirotište i zamolio ga da ga drži ''blizu srca''. Uz druga dva predmeta, Sveti Otac glumcu je darovao kožno uvezanu encikliku "Laudato Si", koja govorio o ekologiji, ali i o održivom razvoju te povezanosti gospodarstva i okoliša s društvenom nepravdom. Na kraju mu je poručio: ''Moli se za mene''.

Dugogodišnji borac za okoliš za svoj aktivizam nedavno je nagrađen i na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu, a na profilu na Instagramu kontinuirano pokušava osvijestiti ljude o važnosti okoliša, klimatskih promjena i u konačnici znatnog utjecaja koje ima na čovječanstvo.

>> Upoznajte medvjeda koji je napao DiCaprija u 'Povratniku'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

ST
Stjef
14:23 29.01.2016.

Nebi li primjereniji naslov bio da je papa Franjo u privatnu audijenciju primio glumca Leonarda diCapria?

ZH
zlatko.harapin53
13:51 29.01.2016.

Gospodin di Caprio trebao je gospodina Bergoglia zamoliti da ni u kom slučaju ček ne pohrani u vatikanskoj banci. Iz enciklike "Laudato Si" će gospodin di Caprio saznati epohalnu istinu. Naime, da su klimatske promjene na Zemlji isključivi uzrok apsolutnog siromaštvo na Zemlji. Gospodin di Caprio bi na svom Instagramu morao svakodnevno djelovati na svijest crkvenih velikodostojnika, kao i super bogatih, dakle, onih stotinu sa Forbes-ove liste najbogatijih Zemljana.

Avatar Vrtlaric
Vrtlaric
15:25 29.01.2016.

Leonardo je ljepši.