Novi uradak

Let 3: Novi album spoj je Lady Gage i Deep Purplea

Let 3: Novi album spoj je Lady Gage i Deep Purplea
21.01.2012.
u 11:03
Riječki glazbenici do kraja godine namjeravaju izdati svježe materijale, kažu da su i dalje pravi punkeri, te, najvažnije, da sebi još nisu dosadili
Pogledaj originalni članak

Iako ih svako malo možemo vidjeti kako golih stražnjica nastupaju u nekom klubu, prošlo je gotovo sedam godina od albuma “Bombardiranje Srbije i Čačka”, zadnjeg studijskog albuma Leta 3. Zato ne čudi što su mnogi obožavatelji doveli u pitanje kreativne sokove benda. No, Riječani intenzivno rade na novim stvarima za koje se nadaju da će izaći ove godine.

 

– Ne radimo narodnjačku zajebanciju poput “Bombardiranja” jer smo potrošili tu foru. To je bio jedan konceptualan album i drago nam je što smo ga napravili. Ali ne želimo se ponavljati jer to nikad nismo ni nećemo raditi. S druge strane, iako je album bio uspješan, to ne znači da ne treba krenuti dalje. Upravo zato nam i treba jako dugo da snimimo nešto novo. Naime, treba nam vremena da istražimo nova područja i priču. Naravno, dotad ćemo svirati stare pjesme jer je krasno sve što smo do sada napravili – kaže basist Damir Martinović Mrle.

 

Teško mu je objasniti na čemu trenutačno rade. Kaže da bi bilo najbolje da ih netko posjeti na probi pa sam vidi o čemu je riječ. Ipak, za znatiželjnike dodaje da će to biti rock’n’roll album snimljen na njihov jedinstveni način. Nešto što bi trebalo zvučati kao mješavina Deep Purplea i Lady Gage.

 

Svojim pristupom umjetnosti stječu i epitet neukusne cirkuske skupine, no čak i oni koji okreću glavu od njih, teško mogu osporiti da je Let 3 svojim shizofrenim glazbenim izražajem vratio uzbuđenje na umornu i pospanu scenu. – Oduvijek smo bili skloni eksperimentiranju. I dan-danas imamo diverzantsku crtu u pristupu našoj glazbi. Ostali smo punkeri jer se nismo šablonizirali. Nismo snimili 60 pjesama sličnih “Izgubljenima”, kao što nas nije ograničila ni mračna pjesma “Sam u vodi”. Nastojimo pokazati svoju tamniju i svjetliju stranu, a i sto drugih. Višeslojni smo, zbog toga nas ljudi vole te nam to daje energiju i kredibilitet da radimo. Jednostavno, nismo sami sebi dosadili jer je to preduvjet da brzo odeš u kurac. Samim tim i publici smo svježi svakim svojim novim izdanjem. Na taj način širimo krug obožavatelja i nismo zanimljivi samo prvoborcima koji nas znaju još od 1987., kad sam s Mrletom osnovao bend. Na koncerte nam dolazi jako mlada publika koja se nije ni rodila kad smo počinjali, a to je lijepa stvar – kaže pjevač Zoran Prodanović Prlja.

 

Mrle se prije uspješne glazbene karijere okušao kao liftboj u hotelu, a jedne vrijeme radio je i u hladnjači na minus 20.

 

Prlja je u mladosti zarađivao u riječkom brodogradilištu. Pokušao je paralelno raditi u škveru i svirati u bendu, ali nije išlo pa se posvetio samo glazbi

 

– Možda sam pogriješio. Možda bi brodovi bili bolji da sam ostao u brodogradilištu, ali ovako je domaća muzika postala bolja – kaže Prlja koji nastupa s kombinacijom naizgled nespojive glazbe kao što su punk-rock, etno, turbofolk, pop, drum’n’bass, nu metal, death rock...

 

Mrle je prije pet mjeseci s pjevačicom Stampeda Ivankom Mazurkijević dobio kćer Evu.

 

Iako par ne planira vjenčanje, glazbenica je izjavila da bi se udala ispod Mrletove konzole “Radio Isus” na Harteri.

 

Pjevač koji iz braka s Jelenom Germuth ima petogodišnju kćer Rožu bez problema se nosi s prinovom.

 

– Sve je uvijek isto. Kako prvi, tako i drugi put – kaže Mrle.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

CA
cro.army
19:12 21.01.2012.

Što li sve pi... rodi... Strašno. Gori od njih su oni koji im pridaju pozornost i puštaju u sve medije.