kći kralja rock'n'rolla

Lisa Marie Presley bit će pokopana pored oca Elvisa, otkriveno je i kome će sada pripasti Graceland

Foto: Press Asociation/Pixsell
Lisa Marie Presley
Foto: Press Asociation/Pixsell
Lisa Marie Presley
Foto: Press Association
Foto: Press Asociation/Pixsell
Lisa Marie Presley
Foto: LEE CELANO/REUTERS
FILE PHOTO: Lisa Marie Presley
Foto: MARIO ANZUONI/REUTERS
FILE PHOTO: Lisa Marie Presley
Foto: Stringer ./REUTERS
FILE PHOTO: Popstar Michael Jackson and his bride Lisa Marie Presley-Jackson hold each others hands in Budapest
Foto: NIKKI BOERTMAN/REUTERS
FILE PHOTO: Lisa Marie Presley
17.01.2023.
u 16:47
Glazbenica i Elvisova kći Lisa Marie Presley bila je jedina vlasnica poznatog imanja, a njena je želja da ga sad naslijede njene kćeri, Elvisove unuke: Riley Keough i Harper i Finley Lockwood.
Pogledaj originalni članak

Glazbenica i kći Elvisa Presleya, Lisa Marie Presley preminula je prošlog tjedan od posljedica srčanog zastoja. Lisa je preminula u 55. godini, a nakon srčanog zastoja hitno je prevezena u bolnicu gdje joj liječnici nisu uspjeli pomoći. Sada je otkriveno gdje će Lisa Marie biti pokopana. U izjavi koju je objavio People otkriveno je da će Elvisova kći jedinica biti pokopana na imanju Graceland.

- Riley, Harper, Finley i Priscilla zahvalne su za potporu, dobre želje i pregršt ljubavi koju su primile u ime njihove voljene Lise Marie. Javna misa zadušnica održat će se u Gracelandu, u nedjelju, 22. siječnja u devet sati, u Memphisu - rekao je predstavnik Lisine kćeri Riley Keough u izjavi te zahvalio za potporu koju dobivaju Lisina majka Priscilla i kćeri. 

Glazbenica će biti pokopana pokraj svog sina Benjamina koji je tragično preminuo prije dvije godine te oca Elvisa koji je pokopan na Gracelandu kao i njegovi roditelji te bake.

Otkriveno je i kome će pripasti poznato imanje na kojem je živio kralj te koje je njegovom smrću pripalo njegovoj kćeri Lisi. Naime, Lisina želja je da sada imanje pripadne njenim kćerima, Elvisovim unukama. Imanje u Memphisu tako će podijeliti Riley Keough i blizanke Harper i Finley Lockwood, potvrdio je glasnogovornik za People.

Inače, imanje je vrlo popularno među obožavateljima kralja rock‘n‘rolla, jer je Elvis tamo živio, ali i preminuo 1977. godine. Lisa je tada imala devet godina, a prema nekim pričama ona je bila ta i koja je pronašla svog oca mrtvog. Ona to nikad nije komentirala, a u jednom intervjuu otkrila je kako joj je bilo odrastati na Gracelandu te je otkrila koje posljednje sjećanje ima na oca.

Zbog koncerata Elvis je spavao tijekom dana, što je Lisi kao djevojčici omogućilo da radi što želi. Očevo bogatstvo priuštilo joj je i strah. Obožavatelji su se često penjali preko ograde kako bi došli do imanja, a ona je ponekad vidjela strance u drveću koje je okruživalo imanje. Ovakvi susreti ponekad su je i zabavljali.

– Bila sam grozna. Ljudi bi mi dali kameru i tražili da snimim oca. Rekla bih da ću to učiniti samo ako mi daju novac. Zatim bih uzela novac, a kameru bacila – ispričala je jednom te dodala da je radila što je htjela i da joj je Graceland bio poput zabavnog parka. Lisi Marie život se zauvijek promijenio kada je Elvis umro, a jednom prilikom je otkrila i čega se sjeća iz toga dana.

– Oko četiri sata bila sam još budna. Otac me pronašao u kući i rekao mi da idem spavati. Rekla sam da hoću i poljubila ga. Nakon toga došao je u moju sobu provjeriti jesam li zaista legla i zatim me poljubio za laku noć. To je bio zadnji put da sam ga vidjela živog – kazala je.

Dodajmo da je Lisa naslijedila Graceland kao dio zaklade nad kojom je ona preuzela kontrolu 1993. godine, na svoj 25. rođendan te tako postala jedina vlasnica. Kako bi nastavila uspješno upravljati njime, glazbenica je odlučila osnovati novu zakladu sa svojom majkom Priscillom. Ona je osnovala Elvis Presley Enterprises, otvorila Graceland za javnost te obožavateljima ponudila obilaske imanja i mogućnost noćenja i tako kapitalizirala očev imidž i masovno obožavanje.

VIDEO Memoari princa Harryja postali najprodavanija publicistička knjiga u povijesti

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.