Teen senzacija Eddie Schrötter

Ljute me predrasude o muškim plesačima zbog kojih odustaju od svojih snova

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
endi schrötter
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
Endi Schrötter
Foto: 'Goran Jakus/PIXSELL'
'11.12.2011.Zagreb - Jadran film, studio 2, Oporovecka 12, Zagreb - Treca sezona TV showa Supertalent, finalna emisija. Endi Schrotter. Photo: Goran Jakus/PIXSELL'
25.01.2016.
u 09:10
Snimio je video za pjesmu “Nije fer”, a baš kao što u njoj pjeva, i on je doživio da ga djevojka ostavi zbog nekog drugog tatina sina
Pogledaj originalni članak

Njegov prvi hit “Atom” na YouTubeu ima 3,250.000 pregleda, na Facebooku ga prati 30.000 fanova, održava 20 koncerata godišnje, a upravo je snimio i sedmi spot, onaj za pjesmu “Nije fer” sa svojeg albuma prvijenca... On je Endi Schrötter, 17-godišnjak iz Pakraca i jedina prava aktualna hrvatska teen zvijezda, sve popularnija i u regiji... a privatno skroman dečko koji baš zaslužuje biti uzor vršnjacima.

 

Fokus mi je škola

– Prava teen zvijezda bila je Taj- či, a nakon nje je bilo pokušaja, ali neprimjerenih za teen populaciju. Što tekstovima, što spotovima... idu često na golotinju i to je bezveze. U usporedbi s njom nisam zvijezda. Ali s druge strane nazvao bih se ‘zvijezdom’ jer sam primjeren toj populaciji. No prava je istina da sam ja Endi koji ima 17 godina, živim sa svojim vršnjacima u učeničkom domu u Zagrebu i pohađam dvije škole – plesnu školu Ane Maletić i školu primijenjene umjetnosti. Naporno je sve stići, pogotovo u ovim maturantskim mjesecima kada sam u pogonu od osam ujutro do 22 sata, ali radim to s ljubavlju i tada prestaje biti teško i uživam. Sav džeparac i honorare od pjevač- kih nastupa štedim za upis plesne akademije.

Najljepše je kada mi se djeca zahvaljuju jer sam im dokazao da i netko iz male sredine može uspjeti

Prvo kod nas, a onda i u inozemstvu. Uostalom, u mojim godinama, osim za odjeću, ni za što drugo novac mi i ne treba – veli Endi. U plesu je cijeli život. Kaže, prije je proplesao nego prohodao, a u pjevačku avanturu uletio je nakon nastupa na Supertalentu 2011. gdje se natjecao s plesom i bio četvrti. S 13 godina snimio je hit “Atom”, a nedavno i novi spot za “Nije fer” u kojem se transformirao u Michaela Jacksona. – Video ima 30.000 pogleda, a ljude je šokirala transformacija koja je trajala dva sata i za koju je zaslužna Marina Mamić. No mene je najviše namučilo skidanje njegovih plesnih pokreta. Pomogao mi je Mario Jukić, koreograf specijaliziran za njegove pokrete.

Trenirali smo nekoliko tjedana – govori mladić pa nastavlja: – Riječi pjesme napisale su Ines Prajo i Arijana Kunštek. Nisam ja! Ali u pjesmi ima pomalo biografskih elemenata jer svatko mojih godina doživio je da ga je djevojka ostavi zbog nekog ‘drugog tatinog sina’ pa jesam i ja. U skladu s naslovom pjesme, a kao osobu koja će za dva mjeseca postati punoljetna, pitamo ga što je to što za njega nije fer, što ga ljuti? 

San mi je baviti se mjuziklom

– Premlad sam da bih komentirao politiku, ali ljute me predrasude. Govorim iz iskustva. Ja sam ih doživio najviše u vezi s muškim plesačima. Opća je predrasuda, ako si muško i plešeš, da si gej. Da muškarcima nije mjesto u plesu, da oni moraju biti nogometaši. Oduvijek sam razbijao predrasude pa ću nastaviti i dalje. Baš zbog toga mnogo je njih odustalo od plesa, a to je velika šteta – veli.

U vrijeme Facebooka on od obožavatelja prima i pisma. – Pisana rukom! Znaju imati i dvadesetak stranica na kojima mi djeca opišu cijeli svoj život. Najljepša su ona u kojima mi zahvaljuju jer sam im pokazao da i netko iz malog grada poput mene može nešto postići – kaže mladić čiji je trenutačni fokus škola, a kojeg ćemo jednog dana, ne sumnjamo, gledati u svjetskim mjuziklima poput najdražeg mu “Billyja Elliota”. To mu je san, a tamo i pripada.

>> Ovako izgleda plesni spoj klasike i modernog

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

GF
gfrancic
19:09 25.01.2016.

nikad cuo za tebe stari, prave teen zvijezde su bile nakin Tajci, En 10 sa Lanim Klingon, Minea, Sasa, Tin i Kedzo, i drugi.