Pjevač Luka Nižetić osim uspjesima na glazbenoj sceni može se pohvaliti i kulinarskim uspjesima u kojima svako ljeto uživaju gosti njegovog restorana u Komiži. Svojim Instagram obožavateljima sada je podijelio recept za slasticu koja se tradicionalno priprema u Dalmaciju u ovo blagdansko vrijeme. Riječ je o fritulama za koje svaka domaćica ima svoj recept i tajni sastojak, a Luka je podijelio recept svoje mame Tamare.
- Napravio sam najbolje fritule na svitu! Bacite oko i primite se posla - napisao je Luka uz video u kojem je pokazao svaki korak u pripremi, a onda je putem Instagram storyja ostavio i napisani recept. Recept prenosimo:
Skuhati 1 litru mlijeka s 20 dkg griza. Pomiješati 70 dkg brašna 2 praška za pecivo i 20 dkg mljevenih oraha. Naribati koru 2 limuna, 3 naranče i 2 jabuke cijele. Mutiti 4 žumanjka sa 100 grama šećera i 2 vanilije u snijeg, a bjelanjke umutiti u snijeg. U žutanjke dodati mješavinu brašna, kuhani griz, sve sastojke koje ste naribali, 4 žlice rakije, 4 žlice ruma i snijeg od bjelanjaka. Peći u dubokom ulju. Pečene fritule po želji uvaljati u šećer, cimet, čokoladu...
a što kaže Slavko?