u novim vodama

Luka Nižetić s "Kočanim orkestrom" snima romsku pjesmu

Foto: Žarko Bašić/Pixsell
Luka Nižetić s "Kočanim orkestrom" snima romsku pjesmu
25.09.2010.
u 09:00
– Adrenalin me je puknuo i bio sam jako uzbuđen. Mislim, donedavno sam pohodio sve koncerte “Kočani orkestra”, a sad radim s njima. Zamislite sreće! – priča maštoviti 27-godišnjak.
Pogledaj originalni članak

Iako ga vole što god on pjevao, Luka Nižetić vjernoj se publici odlučio odužiti posebnim osvježenjem. S romskim sastavom “Kočani orkestar” ušao je u studio te zapjevao i zaplesao u ritmu “Cuk, cuk”.

– Kako sam veliki ljubitelj romske glazbe – Esme Redžepove, Šabana Bajramovića i drugih pjevača, tako sam došao na ideju da prihvatim novi izazov te i sam isprobam pjevati uz puhače. Ekipa iz “Kočani orkestra” mi je izišla u susret. Pokazali su mi sve svoje nove pjesme i pustili mi da sam izaberem u kojoj se želim udružiti s njima. Izabrao sam “Cuk, cuk” – u prijevodu “Cmok, cmok” – rekao je pjevač. U želji da što prije prodrma kukovima i kroz pjesmu pošalje glazbene poljupce, Splićanin je s kolegama odmah uskočio u studio.

– Adrenalin me je puknuo i bio sam jako uzbuđen. Mislim, donedavno sam pohodio sve koncerte “Kočani orkestra”, a sad radim s njima. Zamislite sreće! – priča maštoviti 27-godišnjak te nastavlja: – Moja ljubav prema glazbi ne poznaje granice. Zaljubljen sam u dalmatinske klape, romsku glazbu, ska, punk, makedonski drmeš...Iz svega što čujem izvučem najbolje, a odbacim ono što mi se ne svidi. No otvoren sam za eksperimente i trenutno imam toliko ideja da mi je cirkus u glavi. Morat ću ih reducirati – šali se Nižetić. Nastup na nekom od skorašnjih festivala nije dijelom te “zbrke” pa će pjesmu “Cuk, cuk” publici pustiti u eter i osluškivati reakcije. Možda mu upravo taj spoj pomogne da svoju popularnost proširi po regiji.

– Nastupao sam u Makedoniji, Bosni i Hercegovini i Sloveniji no nikada u Srbiji. Volio bih širiti tržište, ali ne volim “silovati eter” nego to činim polako, s godinama – skromno će Nižetić, kojemu je s obzirom na ritam pjesme zajamčen brzi proboj na istok. Možda sve do Turske gdje je ne tako davno, popularni Tarkan, baš kao i Luka, otpjevao “Kiss, kiss”. – Nisam ga slušao, ali znam tu pjesmu. Tarkan je odličan glazbenik i ne bih imao ništa protiv kad bih doživio njegovu popularnost i slavu – s osmijehom će Luka Nižetić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BA
bassland
13:05 25.09.2010.

Šta oće ovaj nesposobnjaković? Pa jel ima netko da mu objasni da on nezna pjevat?