kulinarski show

Masterchef: Dijabetičar Ljubo Matulin maher za slatko

masterchef
masterchef
mast
masterchef
masterchef
22.04.2011.
u 10:54
Neki kandidati u showu istaknuli su se posebnim vještinama u pripremi jela – Ljubo u kolačima, Davor u mesu...
Pogledaj originalni članak

Oštre kritike Mate Jankovića, Tomislava Gretića i Radovana Mančića svakim danom sve više dopiru do kandidata Masterchefa. Jednostavnost im je jedan od glavnih kriterija u pripremi jela, a tanjuri su im sve maštovitiji i šareniji. Pokazali su što su im jače strane i koje namirnice pripremaju s posebnim guštom, tko je najveći kreativac, tko najviše eksperimentira, kome idu slana jela, a kome slastice... Najviše pohvala u ovom tjednu zaradio je simpatični i uvijek dobro raspoloženi Ljubo Matulin, čija je bistra juha od leće bila jako slasna žiriju. A prste su polizali kad im je Ljubo servirao voćno iznenađenje od jabuke i ananasa. Iako je dijabetičar i slatko mu je zabranjeno, u pripremi kolača pravi je maher. Potvrdili su to i njegovi protukandidati koje često razveseli finim gibanicama.

– Inače su mi omiljeno jelo salate jer moram paziti što jedem, a omiljeni mi je kolač gibanica s višnjama – kaže Ljubo kojem je najveći gušt kad može kuhati za puno ljudi. Što ih je više, to bolje. Slow food područje je na kojem caruje Srđana Jevtić.

– U slow food ušla sam kao student mediteranske poljoprivrede, delegat sam od 2006. godine. Slow food želi zaštititi autohtone namirnice koje propadaju. Ja sam sada u osnivanju opatijske podružnice Slow fooda – pohvalila se Srđana koju na opatijskoj tržnici znaju sve prodavačice. Vedran Beg definitivno uživa u svakom trenutku provedenom za štednjakom jer njegova su jela uvijek među kreativnijima.

 – Uvijek pokušavam napraviti nešto autorsko i novo. Za mene je bitno da jelo ne bude samo hrana nego doživljaj i da se konzumira sa svim osjetilima, pa čak i s ušima. Najdraže mi je bilo jelo s arbunom, tris od arbuna koji je asocirao na semafor – objašnjava Vedran. Najskloniji eksperimentiranju je Marko Gajski jer je opušten i ne opterećuje se ishodom. Svaki recept mu je izazov i zanima ga kako funkcioniraju začini u raznim kombinacijama.

– Istaknuo bih moj buncek, to mi je jedno od najdražih jela jer sam spojio sve što volim, lijepi komad mesa s lukom i gljivama – otkrio nam je Marko. Vješt u spremanju mesa je i Davor Šreng. Iako ga doma ne priprema tako često, taj zanat je ispekao na raznim veselicama gdje se bez mesa ne može.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.