Oštre kritike Mate Jankovića, Tomislava Gretića i Radovana Mančića svakim danom sve više dopiru do kandidata Masterchefa. Jednostavnost im je jedan od glavnih kriterija u pripremi jela, a tanjuri su im sve maštovitiji i šareniji. Pokazali su što su im jače strane i koje namirnice pripremaju s posebnim guštom, tko je najveći kreativac, tko najviše eksperimentira, kome idu slana jela, a kome slastice... Najviše pohvala u ovom tjednu zaradio je simpatični i uvijek dobro raspoloženi Ljubo Matulin, čija je bistra juha od leće bila jako slasna žiriju. A prste su polizali kad im je Ljubo servirao voćno iznenađenje od jabuke i ananasa. Iako je dijabetičar i slatko mu je zabranjeno, u pripremi kolača pravi je maher. Potvrdili su to i njegovi protukandidati koje često razveseli finim gibanicama. – Inače su mi omiljeno jelo salate jer moram paziti što jedem, a omiljeni mi je kolač gibanica s višnjama – kaže Ljubo kojem je najveći gušt kad može kuhati za puno ljudi. Što ih je više, to bolje. Slow food područje je na kojem caruje Srđana Jevtić. – U slow food ušla sam kao student mediteranske poljoprivrede, delegat sam od 2006. godine. Slow food želi zaštititi autohtone namirnice koje propadaju. Ja sam sada u osnivanju opatijske podružnice Slow fooda – pohvalila se Srđana koju na opatijskoj tržnici znaju sve prodavačice. Vedran Beg definitivno uživa u svakom trenutku provedenom za štednjakom jer njegova su jela uvijek među kreativnijima. – Uvijek pokušavam napraviti nešto autorsko i novo. Za mene je bitno da jelo ne bude samo hrana nego doživljaj i da se konzumira sa svim osjetilima, pa čak i s ušima. Najdraže mi je bilo jelo s arbunom, tris od arbuna koji je asocirao na semafor – objašnjava Vedran. Najskloniji eksperimentiranju je Marko Gajski jer je opušten i ne opterećuje se ishodom. Svaki recept mu je izazov i zanima ga kako funkcioniraju začini u raznim kombinacijama. – Istaknuo bih moj buncek, to mi je jedno od najdražih jela jer sam spojio sve što volim, lijepi komad mesa s lukom i gljivama – otkrio nam je Marko. Vješt u spremanju mesa je i Davor Šreng. Iako ga doma ne priprema tako često, taj zanat je ispekao na raznim veselicama gdje se bez mesa ne može.
Masterchef: Dijabetičar Ljubo Matulin maher za slatko
Muškarci, oprez! Izbjegavajte ovih 10 namirnica ako želite sačuvati prostatu
Provedena su brojna istraživanja o povezanosti prehrane i zdravlja prostate, na temelju kojih su stručnjaci izolirali deset namirnica koje bi muškarci trebali izbjegavati
FOTO Ovo su najgori rabljeni auti koje možete kupiti
Od ukupnog broja pregledanih vozila, 67,9%prošlo je bez ikakvih kvarova, dok je 20,6% imalo ozbiljne kvarove. Općenito, što je vozilo starije, to je veća stopa kvarova – među automobilima starim od 12 do 13 godina, 28,1% je imalo velike kvarove, u usporedbi sa samo 6,4% vozila starih dvije do tri godine
Prijeti rat koji će zapaliti cijeli svijet? Što se krije u novom tumačenju Nostradamusove vizije
Čak i stoljećima nakon njegove smrti, njegova djela intrigiraju javnost i inspiriraju nove generacije stručnjaka koji pokušavaju iznova rastumačiti Nostradamusove riječi
Ivan Šarić i Natko Beck razgovarali o neočekivanoj temi važnoj za sve građane
Nekad je bio način da se meso očuva za zimu, a danas je delicija koja odiše poviješću